6 obveznih WordPress vtičnikov

Ste se odločili, da bo tudi vašo spletno stran poganjal sistem WordPress? Glede na to, da gre za izredno zmogljivo, varno in hkrati uporabniku prijazno CMS rešitev, vašo odločitev vsekakor spodbujamo. Če ste šele na začetku učenja oz. spoznavanja WordPress platforme, je ena izmed najpomembnejših zadev ta, kateri vtičniki so skorajda obvezni. V tokratnem prispevku vam predstavljamo 6 vtičnikov, ki bodo povečali funkcionalnost vašega spletnega mesta.

Read More >>

Čiščenje greznic

Težave s smradom iz odtokov so največkrat povezane s polno greznico. Čiščenje le te zahteva znanje in potrebno opremo, saj je sicer lahko nevarno opravilo. V kolikor se namreč zgodi neljuba nesreča, je količina plinov v greznici tako visoka, da povzroči smrt, če pridemo z njimi v stik za dlje časa. Prav zaradi tega je dobro poklicati strokovnjake, ki znajo delo primerno opraviti.

Read More >>

Svet računalništva in svetovnega spleta

Računalništvo in internet sta tesno povezana pojma. Čeprav ne moremo reči, da brez interneta računalništva ne bi bilo, pa lahko trditev obrnemo, saj brez računalništva interneta prav zagotovo ne bi bilo. Tako z računalništvom kot svetovnim spletom se srečujemo dan za dnem, marsikdo je od njiju tudi življenjsko odvisen. Zlasti od razvoja interneta dalje se je praktično vsakomur, ki ima povezavo v splet, odprlo ogromno možnosti za doseganje spletnega zaslužka. 

Read More >>

Soba pobega je zabava za vse

Namesto na rundo pijače Popoldan ali večer lahko v družbi sorodnikov ali prijateljev preživite v bližnji gostilni, na nogometni tekmi ali pa se za zabavo odpravite v novo zamišljeno igro, ki se imenuje Soba pobega. Ta igra je v resnici detektivska igra, ki od igralcev zahteva, da nekaj časa napenjajo možgane, iščejo vse mogoče namige in rešitve in se uspešno prebijejo iz zaklenjene sobe nazaj na hodnik. V to sobo…

Read More >>

Kaj je paragonski blok?

Paragonski blok je neke vrste račun, ki ga je potrebno napisati na roke in se ponekod še veno uporablja. Namenjen je za vse prodajalce, ki prodajajo kakršne koli izdelke in jih je potrebno zapisovati, tako za davčno kot za sebe. Z njimi lahko vidimo koliko je bilo dobička, prodanih kosov, zasluženega denarja, kateri kosi so se prodali in tako naprej. Vse to je potrebno zabeležiti saj tako zahteva davčna, če…

Read More >>