Ste že registrirali svojo domeno?

Registracija domene je povsem enostaven postopek, ki ne bo nikomur povzročal preglavic. Vsaj takrat ne, ko bo izveden na spletni strani kakovostnega registrarja, kateremu je mar za uporabniško izkušnjo, posledično pa ima pripravljen pregleden in intuitiven vmesnik za registracijo domen.domeneIzgovor, da svoje domene nimate zato, ker je ne znate registrirati, torej ne pride v poštev. Prav tako izgovor, da vaše finančno stanje trenutno ni najbolj zavidljivo, ni ravno primeren, saj domena stane le slabih 15 € na letni ravni. Če boste torej v lokalih spili zgolj eno kavo na mesec manj, boste v enem letu že privarčevali za strošek registracije oz. podaljšanja domene.
Spadate v tisto skupino ljudi, ki ne ve, zakaj bi sploh imeli svojo domeno? Razlogov za registracijo domene je vsekakor precej. Naj vam jih v nadaljevanju naštejemo le nekaj, ki se nam zdijo najpomembnejši.
1. Glavna korist, ki jo prinaša registracija domene, je zagotovo možnost postavitve spletne strani na lastno domeno. Čeprav je spletno stran mogoče postaviti tudi na različnih brezplačnih platformah, ima postavitev na registrirani domeni marsikatero prednost. Vse skupaj izgleda precej bolj profesionalno, nad spletno stranjo imate celoten pregled in možnost urejanja prav vsega, skupaj z zakupom kakovostnega gostovanja se spletna stran obiskovalcem prikazuje hitreje, višje pa se spletna stran na lastni domeni uvršča tudi v spletnih iskalnikih (npr. v Google.si).
2. Z registracijo domene se vam ponujajo najrazličnejše možnosti. Postavite lahko osebno predstavitveno stran, blog, spletni portal, forum, predstavitveno stran podjetja, prodajno stran, spletno trgovino, socialno omrežje, … Priporočamo vam, da spletno gostovanje zakupite pri ponudniku, kjer je na voljo nadzorna plošča cPanel, v njej pa zbirka aplikacij Softaculous, s pomočjo katere boste na registrirano domeno lahko v le nekaj minutah namestili spletno stran. Posebno znanje za to ni potrebno, saj morate le poklikati nekaj preprostih nastavitev.
3. Registracija domene vam prinaša tudi možnost uporabe e-poštnih predalov, ki imajo na koncu naslova (za @), zapisano ime domene. Tudi v tem primeru boste morali zakupiti gostovanje, a dovolj bo že najbolj osnovno, ki vas ne bo drago stalo. E-poštni naslovi, ki so vezani na domeno, izgledajo precej bolj profesionalno kot npr. Gmail e-poštni naslov ali tisti, ki vam ga nudi vaš ponudnik interneta.
Mislite, da bi bila registracija domene v vašem primeru povsem odveč? Da ne potrebujete spletne strani, saj nimate podjetja, prav tako pa ne želite predstaviti sebe? Zakaj ne bi domene registrirali zato, da na njej postavite preprost blog, kamor lahko kadarkoli prelijete svoje misli. Morda bralce naučite nekaj novega, jim sporočite kaj koristnega ali jih le obvestite o dogodku, ki ga nikakor ne smejo zamuditi.
Verjemite nam, da se boste po objavljenem prispevku počutili odlično, obenem boste nadgradili svoje veščine pisanja, redna aktivnost na blogu pa vam bo hitro prešla v prijetno navado.

https://www.youtube.com/watch?v=S4CWFoTZxSA

Iz iste kategorije: