Keramični grelci so primerni za najrazličnejše panoge

Verjetno so vam keramični grelci velika neznanka. Najpogosteje se jih uporablja v industrijskih procesih, v katerih ni velike potrebe po visokih temperaturah. Običajno gre v tem primeru za čevljarsko, šiviljsko, gumarsko in tekstilno industrijo.

Keramični grelci so predstavniki ploščatih grelcev

Keramične grelce uvrščamo v skupino električnih ploščatih grelcev. Kot že samo ime pove, so tudi keramični grelci ploščate oblike, srečamo pa jih v različnih velikostih in moči. Med ploščate grelce, poleg keramičnih, uvrščamo še ploščate grelce s plaščem in brez njega.

Keramični grelec

Ploščati keramični grelci imajo značilno izdelavo. Od ostalih predstavnikov tega tipa grelnih teles se razlikujejo po tem, da je uporovna žica navita v spiralo in v takšni obliki je vstavljena v izolatorje, ki so izdelani iz keramike. Po vrhu so zaščiteni z oblogo iz nerjavečega jekla.

Uporabljajo se v različnih industrijah

Kljub temu, da veljajo keramični grelci za veliko neznanko, pa to še ne pomeni, da se tudi manj pogosto uporabljajo. In kje boste najpogosteje srečali keramične grelce?

Kot smo že povedali, se keramični grelci uporabljajo v različnih vejah industrije, kjer temperature načeloma ne presegajo 650°C. Običajno se z njimi ogreva različne kalupe ali stiskalnice oziroma druga orodja kot so na primer orodja za brizganje plastike, vakuumski pakirni stroji in vsa orodja, ki imajo ravne površine.

Izbirate lahko med različnimi dimenzijami

Glede na to, da se ploščati keramični grelci uporabljajo za najrazličnejše panoge in potrebe, je logično, da se med seboj zelo razlikujejo. Najpogosteje gre za razlike v moči, velikosti, mestu in tipu priključka in še v mnogih drugih specifikacijah.

Zato je najbolje, da vam keramične grelce izdelajo kar po naročilu, saj boste tako njihovo končno obliko in specifikacije natančno prilagodili svojim potrebam in željam. Za izdelavo grelca se lahko obrnete na Elektromehaniko Hožič, kjer vam izdelajo keramični grelec po vaši meri.

Iz iste kategorije: