Razstrupljanje telesa ali odstranjevanje nakopičenih škodljivih snovi

Razstrupljanje telesa je precej širok izraz, ki se lahko uporablja na različnih področjih. V uradni medicini se izraz uporablja za odstranjevanje zaužitih strupov oziroma za odvajanje od alkohola in drog. V komplementarni medicini pa razstrupljanje telesa pomeni krepitev telesa, preprečevanje nastanka bolezni, hitrejše okrevanje ali zdravljenje bolezenskih stanj.

Na sploh pa z razstrupljanjem telesa učinkovito poskrbimo za boljše delovanje jeter, ledvic, pljuč ter črevesja. Razstrupljanje telesa bi zato morala biti prva stvar, ki se jo je potrebno lotiti pri zdravljenju katere koli vrste bolezni.

Najboljša živila za razstrupitev telesa

Obstaja kar nekaj živil, ki so odlična izbira za razstrupljanje telesa. Večina živil imate zagotovo doma pri roki. To so na primer kurkuma, šparglji, ingver, česen, zelena, regrat, limona, grenivka, artičoka, repa, brstični ohrovt.

Razstrupljanje telesa z brstničnim ohrovtom
Brstični ohrovt se pri razstrupljanju telesa zelo obnese

Pri razstrupljanju telesa se odlično obnesejo tudi olivno olje, alge, voda, kreša ter ječmenova trava.

Različne tehnike razstrupljanja telesa

Čiščenje oziroma razstrupljanje telesa vključuje različne tehnike. To so post, klistiranje, kelacija, dieta, hidrokolonoterapija in še številne druge.

Video: Oddaja Preprosto naravno – Razstrupljanje in čiščenje telesa

Tudi za hujšanje lahko rečemo, da sodi pod razstrupljanje telesa. Pri hujšanju namreč črtamo vso hrani, ki naš organizem zastruplja ter povzroča dodatno kopičenje kilogramov.

Ključni pomen razstrupljanja telesa

Razstrupljanje telesa vsekakor ni novost, ki bi se uvedla pred nedavnim. To je postopek oziroma tehnika, ki se še stoletja uporablja pri različnih kulturah po vsem svetu. Pri razstrupljanju telesa gre za počitek, čiščenje ter negovanje telesa, in sicer od znotraj navzven. Pomaga nam preprečevati bolezni ter obnavlja naše sposobnosti za ohranjanje optimalnega zdravja.

Da je telesno razstrupljanje zelo zdrav način, dokazujejo tudi znanstvene raziskave. Ker je dandanes v našem okolju toksinov več kot kdaj koli poprej, je razstrupljanje oziroma čiščenje telesa postalo še toliko bolj nujno potrebno.

Kdaj na čiščenje telesa

Za razstrupitev telesa se je dobro odločiti, kadar smo vseskozi nepojasnjeno utrujeni, imamo razdraženo kožo, alergije, podočnjake, smo napihnjeni, depresivni. Vse to so namreč tipični simptomi, ki kar sami od sebe kličejo k razstrupljanju.

Načinov za čiščenje telesa je veliko. Najenostavnejša rešitev je na primer pitje čaja iz regrata in koprive. Sicer pa so vam na voljo tudi zahtevnejši postopki, ki potekajo pod okriljem strokovnjakov, na primer klistir.

Iz iste kategorije: