Reševanje podatkov iz priljubljenega prenosnega spominskega medija

Majhni mediji za shranjevanje podatkov so vedno bolj priljubljeni. Praktično ni več osebe, ki si ne bi lastila vsaj enega USB ključa. Res je, da jih ne moremo uporabljati kot razširitev spomina v pametnih telefonih in prenosnikih. Za omenjeno nalogo uporabljamo majhne SD kartice, ki premorejo od 8GB in več spomina za shranjevanje raznovrstnih digitalnih vsebin. Ker so to občutljive naprave, se lahko hitro okvarijo. V tem primeru je reševanje podatkov iz spominske kartice zelo dobrodošla storitev. Tehniki lahko hitro in brez težav povrnejo izgubljene slike, videe in razne datoteke, tudi če je spominski medij fizično poškodovan.

Reševanje podatkov iz spominske kartice SD

Nadgradnja razpoložljivega prostora za shranjevanje digitalnih vsebin je pogosto zahtevana pri mobilnih napravah. Pametnim telefonom je mogoče hitro razširiti razpoložljiv delovni spomin, kar nam omogoča shranjevanje dodatnih slik, glasbe, videov in mnogo več.

strokovno reševanje podatkov iz spominske kartice
Nekateri najpogostejši vzroki za okvaro spominske kartice SD vključujejo nepravilno uporabo, zlonamerno programsko opremo, nakopičene slabe sektorje, proizvodne napake in fizične poškodbe. Reševanje podatkov iz spominske kartice je uspešno v večini primerov, vendar je pomembno je, da jo čim prej odnesemo k strokovnjakom v računalniški servis, ki nam bodo znali pomagati.

Uporaba spominske SD kartice je zelo preprosta. Vse, kar moramo storiti je, da jo vgradimo v namensko režo v pametno napravo. Nato pa jo operacijski sistem formatira v željen format. Seveda pa to ne pomeni, da so naši podatki popolnoma varni. Virusi, tehnične okvare in drugi elementi lahko povzročijo, da shranjeni podatki niso več dostopni. Tako je reševanje podatkov iz spominske kartice potrebno, ko pride do raznovrstnih okvar. To zajema okvare, zaradi tehničnih težav kot tudi fizičnih poškodb samega spominskega medija.

Zakaj se spominska kartica okvari?

Vsak medij za shranjevanje podatkov vsebuje občutljivo elektroniko. Zato moramo paziti, da trdega diska, SSD-ja in podobno ne izpostavljamo vročini, vlagi, fizičnim udarcem in podobno. To še posebej velja za SD kartice, ki so namenjene za telefone, prenosnike, predvajalnike glasbe ter druge naprave.

Video pove več o spominskih karticah SD, kako so izdelane in postopek, ki nam omogoča, da pokukamo v notranjost pomnilniške kartice

Ker so to izredno tanke in po dimenzijah majhne naprave, nimajo zaščite proti elementom narave. V veliko primerih je potrebno reševanje podatkov iz spominske kartice, saj je prišlo do poškodb elektronike ali čipov v spominskem mediju. Pomembno je, da poškodovane naprave ne uporabljamo naprej, ampak da jo čim prej odnesemo k strokovnjakom v računalniški servis, ki nam bodo znali pomagati.

Varnostno kopiranje podatkov v telefonu

Večina proizvajalcev pametnih telefonov ponuja enega ali več programov za shranjevanje oziroma izdelavo varnostnih kopij naših podatkov.

Lahko tudi uporabimo neodvisne brezplačne ali plačljive aplikacije. Najbolj pomembno je, da imamo varnostne kopije podatkov shranjene nekje na varnem mestu. Zato nalogo se najbolj priporoča NAS sistem, saj lahko nanj kopiramo karkoli želimo. Deluje kot naš osebni strežnik in nam nudi neprekinjen dostop do naših podatkov, neglede na to kje smo. Z uporabo NAS sistema lahko potrebo po reševanju podatkov iz spominske kartice močno omejimo. Tako bomo imeli vse slike in druge elemente shranjene v pametnem telefonu samodejno prekopirane na NAS sistem, kar je velika prednost.

Iz iste kategorije: