Darila za valentinovo

Ljudje imamo radi praznovanja, saj ta vedno prinesejo kaj lepega – in ravno zato se je pri nas prijelo kar nekaj praznikov, ki izvirajo iz drugih dežel, a so se nam tudi Slovencem prikupila. Eden takšnih je valentinovo oziroma praznik ljubezni. Takrat se radi nekoliko bolj posvetimo svojim bližnjim in še posebej svojemu partnerju oziroma partnerici, gremo skupaj na večerjo ali kam na lepše ter si izmenjamo darila za valentinovo.

darila  
Gotovo ni nikogar, ki se ne bi ob tej priložnosti že vprašal, kaj podariti. Včasih so namreč želje ljubljene osebe povsem znane, včasih pa je potrebnega nekaj ugibanja in iskanje darila, ki bo ravno pravšnje. Marsikdo se odločila za povsem klasična darila za valentinovo, torej cvetje, čokoladne bonbone in dišave. Drugi pari se odločijo, da bodo na ta dan šli skupaj v savno, na masažo ali si privoščili drugačno razvajanje, marsikdo pa gre tudi na krajše potovanje (še zlasti, če je valentinovo ob koncu tedna). Meni pa se zdi še bolj zanimiva neka druga ideja, ki sta se je domislila moja sestra in njen mož.darilo za valentinovo
Kakšna so njuna darila za valentinovo? Nikoli ne gresta nikamor. Morda se to zdi komu nenavadno, a dejansko sta se nalašč odločila tako. Pravita, da sta za valentinovo rada doma, v udobju doma, kjer sta lahko popolnoma sproščena. Če se jima ne zdi, se jima niti urediti ni treba (čeprav ni bilo še nikoli tako). Moja sestra običajno po prihodu iz službe prične s kuhanjem in za valentinovo vedno pripravi kakšno novo, zanimivo jed, s katero preseneti svojega moža. Še zlasti se potrudi pri sladicah, ki jih pogosto izbira in načrtuje tudi že cel mesec prej. Ona torej poskrbi, da imata slastno večerjo kar doma. Njen mož pa je tisti, ki poskrbi za darila za valentinovo. In ta so nekaj posebnega, saj so vedno v paru – en del zanj in en del zanjo. Sestra mu pri tem nikoli ne pomaga z nikakršno idejo, saj je to njegovo presenečenje zanjo. In kakšna so ta darila »v paru«?darila za valentinovo Kupil jima je že identične obeske za avtoključe. Enaka šala. Enaki kapi. Enaki skodelici za pitje kave v službi. Enake nogavice. Enake pižame. To so bila seveda darila prvih let, ko so bile ideje za oblačila najbolj priročne in enostavne, pa tudi pri ceni so morala biti darila za valentinovo takrat še veliko bolj skromna. V zadnjih letih pa je poskrbel za nekoliko bolj zanimive stvari. Enaka sončna očala (razen, da so njegova nekoliko večja, ker so pač moški model). Enaka mobilna telefona. Prav za zadnje valentinovo pa smo se ob njegovem darilu vsi malo začudili in nasmejali. Pričakovali smo, da bo spet kupil kaj dragega. Pa ni. Kupil jima je enake … Dereze! Ja, ker sta začela hoditi v hribe in greta rada na kakšno vzpetino tudi v zimskih razmerah, se mu je to zdela prav posrečena ideja – še zlasti zato, ker je popolnoma v nasprotju z vsem, kar velja za darila za valentinovo. Ker so dereze trde, hladne, črne in z jeklenimi bodicami. Brrr.

Oglejmo si še darila za moške!

Iz iste kategorije: