Starodavna terapija za regeneracijo telesa

Vsaka živa in neživa stvar deluje pri določeni frekvenci. Tako se ohranja ravnovesje v stvarnem svetu, ki je nujno potrebno za nadaljevanje življenja. Ko se poruši ravnovesje med frekvencami v našem telesu, lahko nastanejo težave z zdravjem. Že starodavna ljudstva pa so poznala različne tehnike, kako povrniti ravnovesje v človeškem telesu s preprostimi metodami. Ena izmed njih je zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi, ki prihaja iz območja Tibeta. Deluje tako, da omogoča sproščanje obeh sfer možganov in jih obenem tudi uskladi med seboj.

Zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi je stara že več tisoč let

Današnji moderni svet pogosto zanemarja znanja in razumevanje človeške narave, ki so ga imele starodavna ljudstva. Dejstvo pa je, da so ljudje včasih živeli v veliko bolj surovih razmerah, saj je bilo pomankanje udobja kot ga poznamo danes nekaj povsem normalnega. Zato so naši predniki morali razumeti, kako pozdraviti telo in duha, da so lahko naprej živeli. Več dokazov je, da naj bi bila zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi stara že več kot 5000 let. V Evropo in Ameriko so zanimanje prinesli turisti, ki so potovali v Himalaje in razne dele Kitajske, Pakistana in Indije.

Tibetanskih sklede s prepoznavnim zvokom

Zvok je tudi frekvenca in ima lahko pozitiven učinek na vsa živa bitja. To je tudi razlog, da se pogosto počutimo dobro, ko poslušamo glasbo, se pogovarjamo z ljudmi, ki jih imamo radi in tako naprej. Pri zvočni terapiji s tibetanskimi skledami in gongi pa se ustvarja zelo prepoznavno »ommm« petje ali glas.

sproščanje ob zvočni terapiji s tibetanskimi skledami in gongi
Ko se sproščamo ob zvočni terapiji s tibetanskimi skledami in gongi, se izboljša koncentracija, sprostijo se čustvene napetosti in blokade. Zvok s svojimi vibracijami lahko lajša duševne ali čustvene bolečine (nizka samopodoba, skrbi, strah, jeza, tesnoba, depresija, nespečnost).

Stari mojstri omenjene terapije pravijo, da omenjen zvok regenerira DNA strukturo in vključi dele kompleksne kode, ki je morda nedelujoča. Omenjen proces naj bi povzročil zdravljenje telesa, saj omogoča, da telo samodejno odpravi nekatere tegobe. Poleg tega pa gongi v prostoru ustvarijo posebne vibracije, ki pomagajo s procesom zdravljenja.

Kako so sklede in gongi s Tibeta tako drugačni?

Način izdelave in materiali glasbil imajo zelo velik vpliv na njihovo delovanje. Tibetanske sklede in gongi so narejeni iz do sedem različnih dragocenih kovin. To jim omogoča, da ustvarijo poseben zvok in vibracije, ki blagodejno delujejo na človeško telo. Poleg tega pa je vsaka kovina povezana z astralnim telesom, kot so Saturn, Jupiter, Mars, Venera, Luna in seveda Sonce. Vsi omenjeni planeti oziroma kovine naj bi med seboj imeli posebno resonance, ki ima izredne zdravilne učinke.

Zvok tibetanskih skled se ustvari tako, da se jo udari s kladivom po robu in drugih delih. V kombinaciji z gongi pa je sam učinek pozitivnih zvočnih vibracij še močnejši in stimulira človeško telo, da prične z regeneracijo. Sama terapija pa tudi povzroči, da se posameznik sprosti, kar je pomemben dejavnik pri globoki meditaciji.

Sprostite se in olajšajte stres in tesnobo s pomirjujočo zvočno terapija s tibetanskimi skledami in gongi

Fizični, spiritualni in čustveni učinki

Moderna znanost medicine šele zadnje nekaj desetletij počasi priznava, da je človekovo čustveno stanje povezano z fizičnim in obratno. Starodavni mojstri s Tibeta pa so to vedeli že tisočletja nazaj. Zato je pri zvočni terapiji s tibetanskimi skledami in gongi mogoče občutiti fizični, čustveni in tudi spiritualni napredek. S tem je mišljeno to, da:

  • Zmanjša anksioznost in zaskrbljenost
  • Promovira boljšo čustveno ravnovesje
  • Izboljša spanje, zaradi sproščanja in meditacije
  • Uravnovesi čakre
  • Izboljša zavedanje posameznika v okolja 

To so samo nekatere prednosti, ki jih omenjena terapija prinaša. Priporočljivo je, da preizkusimo sami prednosti terapije s tibetanskimi skledami in gongi, če želimo izkusiti sprostitev in pozitivne učinke harmonizacije telesa od starodavnih mojstrov.

Iz iste kategorije: