Kaj si želi za rojstni dan?

Vsako leto znova in znova pridemo do istih malih težavic ob rojstnih dnevih. Kaj kupiti za darilo bratu, nečaku, teti, dedku, mami…? Večinoma se veselimo rojstnih dni, zabav ob teh dnevih, srečevanj s prijatelji in sorodniki. A mnogim nam predstavlja izbira darila za rojstni dan za nekoga, ki nam ni prav posebno blizu, kar veliko težavo. Nočemo namreč vsako leto kupiti istega darila (na primer lego kock za nečaka, kuhinjskih krp za babico ali rož za teto). Želimo si biti vsaj malo izvirni in vsaj malo osebni. Zato je najpomembneje, da premislimo, kaj si želi nekdo, kakšni so njegovi hobiji, s čim se ukvarja in predvsem česa ne mara.

Velikokrat so nam v pomoč že sama leta, ki jih nekdo slavi. Na primer za 10. rojstni dan preverimo, kaj je takrat popularno pri tej starosti (kaj je »in«, kaj je moderno v šoli itd.). Za 20. rojstni dan je že treba vedeti, kaj nekdo potrebuje in kaj si želi. Pri višjih starostih običajno nihče več »ne potrebuje« nečesa, česar si ne more privoščiti, ampak moramo veliko bolj premisliti, kaj si nekdo želi.

Kakšni so njegovi interesi in želje?

Pri nekomu, ki praznuje v srednjih letih, moramo dobro poznati hobije, interese, želje in stvari, ki nekoga razveseljujejo. Pri športnikih težko zgrešimo s športnimi pripomočki, pri gospodinjah težko zgrešimo s kuhinjskimi pripomočki, pri ljubiteljih razvajanj pa lahko presenetimo s kakšno večerjo ali wellnesom.

Za vsaka leta so primerna darila za rojstni dan, predvsem kakšne knjige (romani, enciklopedije ali poezija), če obdarovanec rad bere. V zadnjem času so popularni tudi kakšni posebni čaji, posebne kave ali vina. Popestrimo jih lahko z ustreznimi skodelicami ali kozarci.

Le ponavljati se ne smemo

Za ženske – ljubiteljice kozmetike, ličenja in nakita, imamo ogromno možnosti. Tudi po zelo ugodnih cenah lahko pripravimo lepo in lično darilo, ki ni nujno parfum. Paziti moramo, da se ne ponavljamo. Zato je treba dobro spremljati, kaj smo obdarovancu podarili leto prej.

Izbire daril za rojstni dan je res ogromno, treba je le malo premisliti in dodati kakšno osebno noto obdarovancu. Naj bodo darila za rojstni dan izvirna in osebna.

Iz iste kategorije: