Dekorativne nalepke in tapete za steno v otroški sobi

Otroci potrebujejo razgiban, barvit in funkcionalen bivalni prostor, kjer se tudi dobro počutijo, razvijajo domišljijo, se učijo in igrajo. Z določenimi dekorativnimi elementi lahko v otrokovem prostoru popestrimo enolično pohištvo in ga tako naredimo bolj zanimivega. To lahko dosežemo z izbiro posebnega pohištva, kot so na primer omare, postelja, komoda, pisalna miza, stolček in ostalo.

A otroci so najbolj navdušeni nad tistimi dekorativnimi elementi, ki burijo njihovo razvijajočo se domišljijo ter se pri tem tudi zabavajo. Prav zato postajajo dekorativne tapete za steno priljubljena izbira v malčkovih spalnicah in igralnicah, saj so primerne otrokovi starosti, hkrati pa tudi poučne in zabavne. Drugo priljubljeno izbiro pa predstavljajo nalepke za otroško sobo, ki prihajajo v različnih motivih, namenih uporabe in velikostih.

Izbira med različnimi dekorativnimi stenskimi ozadji

Samolepilne tapete za steno v malčkovi spalnici predstavljajo le eno izmed različnih dekorativnih stenskih ozadij. Da bi starši lahko izbrali najbolj primerne dekorativne stenske obloge, je pri tem dobro spoznati tudi različne nalepke za otroško sobo in katere so njihove značilnosti. V nadaljevanju opisujemo različna dekorativna stenska ozadja za otroke:

  • Samolepilne stenske fototapete
  • Otroške stenske etikete
  • Etikete v obliki otroškega metra
  • Piši briši etikete

Samolepilne stenske obloge in fototapete

Samolepilne tapete za steno v malčkovem bivalnem prostoru so odlična izbira zato, ker jih lahko namestimo po celotni površini zidu, od tal do stropa. Nalepimo jih lahko na vse stene, pri čemer lahko kombiniramo različne barve in odtenke. Ta zidna dekoracija nadomešča tradicionalno beljenje zidov, pri čemer je za starše tudi pomembna informacija ta, da jih lahko zelo enostavno nalepijo na zid.

Zanimivo kombinacijo lahko ustvarimo tako, da stenske obloge nalepimo le en zid, ki je najbolj izpostavljen, ostale tri zidove v prostoru pa prebelimo z barvo. Tako ustvarimo estetsko simetrijo, pri tem pa upoštevajmo tudi barvno skladnost z ostalim pohištvom v malčkovem prostoru. Inovativne, dizajnersko dovršene in moderne samolepilne tapete za steno lahko naročimo v spletni trgovini https://www.stenska-nalepka.si/, kjer lahko dobimo tudi nove ideje za ostala dekorativna stenska ozadja, kot so različne nalepke za otroško sobo.

Dekorativne stenske etikete v malčkovem prostoru

Dekorativne stenske etikete predstavljajo priljubljeno izbiro, saj pri tem lahko izbiramo med različnimi motivi. Otrok si lahko izbere svoj najljubši motiv, pa najsi gre to za slike narave, risanih junakov, živali, zemljevidov ali številk. Ustrezna izbira otroških stenskih etiket hkrati spodbuja malčkovo domišljijo, kognitivne funkcije in sposobnost učenja.

Te dekorativne nalepke za otroško sobo lahko naročimo v različnih velikostih, saj jih lahko nalepimo na različne površine. Lahko jih nalepimo na zidove, steklo, vrata, okna in omare. Za starše pa je pomembna informacija ta, da dekorativne otroške stenske nalepke lahko enostavno nalepijo na zidove, jih enostavno čistijo in nenazadnje tudi odstranijo, brez da bi pri tem poškodovali zid.

Stenske etikete v obliki otroškega metra

Na zid v malčkovem prostoru lahko nalepimo tudi posebno nalepko, ki ji pravimo tudi otroški meter. Nalepka otroški meter meri otrokovo višino, saj je na njej narisana vodoravna črta, ob njej pa številke oziroma centimetri. Te stenske etikete so hkrati poučne, a tudi zabavne. Otrok se s pomočjo nalepljenega metra na zidu uči o številkah in se ob tem tudi zabava. Starši pa mu pomagajo pri pravilnem poimenovanju številk in vsako leto zabeležijo za koliko centimetrov je otrok zrasel.

Ko takšnih stenskih merskih etiket še ni bilo na trgu mogoče kupiti, so starši svoje otroke merili kar na navadnem zidu. Vendar so pri tem zid tudi poškodovali, saj je bil popisan s svinčnikom ali kemikom. Te stenske etikete pa ne poškodujejo zidov, saj so izdelane iz posebnih materialov, pri čemer lepilo ne ostane na površini zida. Poleg tega pa je te stenske etikete v obliki otroškega metra zelo enostavno nalepiti in tudi odlepiti.

Piši briši stenske etikete za učenje otrok

Piši briši nalepke so primerne za vse otroke, ki radi pišejo in rišejo. Piši briši stenske etikete enostavno nalepimo na zid, najbolje v višini otrokovih oči, saj bo otrok tako lahko nanje najlažje risal ali pisal. Pomembno prednost teh stenskih etiket pa predstavlja suho brisanje, kar pomeni, da ustvarjeno risbo, številke ali besede enostavno obrišemo s papirjem. Piši briši otroške etikete pa se uporabljajo tudi v izobraževalnih ustanovah, kjer se otroci z njihovo pomočjo uspešno učijo.

Piši briši stenske etikete in risalne table lahko poiščemo v spletni trgovini stenska-nalepka.si, ki nudi širok izbor različnih nalepk za otroško sobo. Ta spletna trgovina je specializirana za prodajo kakovostnih dekorativnih stenskih ozadij, samolepilnih tapet za steno, 3D etiket, stenskih ur ter etiket za vrata.

Iz iste kategorije: