Aloe vera je široko uporabna rastlina

Danes poznamo že res zelo veliko rastlin, ki so jih raziskali tudi že zdravniki in znanstveniki in so pozitiven vpliv delovanja rastlin tudi potrdili. Še vedno je sicer veliko rastlin, za katere ljudsko izročilo pravi, da pozitivno vpliva na te in one težave, niso pa jih raziskali znanstveniki. Ravno zato je nek odstotek ljudi o njihovem delovanju še vedno skeptičen, ker rastline še nimajo znanstveno dokazanega delovanja. No, aloe vera je rastlina, ki je primerna za čisto vse, tudi za tiste skeptike, ki rabijo znanstveno potrditev.

Dokazano je namreč, da je aloe vera gel odlično sredstvo za celjenje ran in opeklin, saj rano zapre, da se lahko začne celiti, prav tako ta aloe vera gel vsebuje snovi za celjenje in hkrati tudi ščiti pred bakterijami in virusi. Poleg vsega pa še vedno rane ne zapre tako, da koža ne bi dihala, kar je torej idealen način za celjenje.

Aloe vera naj bo vedno doma

Vsi vemo, da nesreča nikoli ne počiva in lahko zgodi kar koli že počnemo. Še posebej se gospodinje doma za štedilnikom velikokrat opečejo v vročo posodo ali pa razgreto pečico in v tem primeru lahko še tako zelo vztrajno držite roko pod mrzlo vodo, pa vas bo peklo in bolelo še nekaj časa. Če pa je pri vas doma aloe vera v gelu, pa je to veliko bolje.

Aloe Vera
Aloe Vera

V tem primeru samo čim prej nanesite na kožo alojo, ki bo s svojimi snovmi hitro začela rano čistiti, naredil se bo film, da vas ne bo skelelo zaradi zraka, boste pa ob nanosu čutili dodatno bolečino, to pa velja izpostaviti, da ne boste mislili, da vam aloe vera kaj škodi. Dejansko se sprostijo snovi, ki povzročijo začasno dodatno bolečino, ampak verjemite, veliko hitreje si bo koža brez posledic opomogla.

Aloe vera tudi pri padcih

Vsi, ki imate doma otroke, ki so polni energije, se verjetno precej pogosto spopadate s posledicami padcev. Ker imajo otroci precej pogosto hrasto na hrasto, ni nič čudnega, da se sploh ne zaceli do konca in so potem brazgotine. Ampak če se nanese aloe vera, se tudi celjenje začne veliko hitreje in ne boste se spopadali s kakšnim gnojem, ki ga je treba nujno sčistiti, pa četudi otroka še tako boli.

Iz iste kategorije: