Nadvse moderni dnevni regali

V dnevni sobi smo največ! Dnevni regali so mi bili od nekdaj všeč. Zdelo se mi je, da so center vsake dnevne sobe. A resnica je ta, da so dnevne sobe pogosto povsem zapostavljene, čeprav ravno v njih pripeljemo svoje goste. Po tej logiki bi se jim morali posvetiti mnogo bolj, da se tudi gostje počutijo dobro, res pa je, kot pravimo, da se moramo v svojem stanovanju najprej dobro počutiti mi sami.dnevni regaliAmpak meni se potem porodi novo vprašanje, mar ni dnevna soba eden od tistih prostorov, kjer se veliko zadržujemo in bi torej moralo veljati, da veliko pomeni tudi nam samim. No, kakorkoli, vsak naj si naredi tako, da bo njemu prav.

Dnevni regali lahko skrivajo skoraj vse

dnevni-regali

Dnevni regali seveda niso vse kar je pomembnega v dnevni sobi. Pomembne so npr. tudi klubske mizice. Dnevni regali so zelo različnih oblik in velikosti, tudi cene so različne in seveda materiali, a v resnici so samo prostori, v katere ali na katere bomo postavljali tiste objekte, ki so nam pomembni, pa naj bo to televizija, zvočniki, slike, vaze, okraski, knjige ali različni dokumenti, namizne igre in še kaj.
Osebno najraje dnevno sobo opremljam nekje v srednji zasedenosti. Minimalistična oprema se mi zdi nesmiselna, popolna potrata prostora in predvsem brezmejno dolgočasje. Če bi bila takšna oprema primerna, bi ljudje še vedno živeli v jamah. Popolnoma zabasani prostori mi tudi niso všeč. Nimam nič proti visokim omaram, kjer je prostor najbolj izkoriščen, a ne zdi se mi primerno, da so v dnevni sobi same velik omare, po možnosti visoke in zelo globoke, saj potem skoraj ni več prostora za gibanje. Dnevni regali (http://www.volino.si/splosno-pohistvo/dnevni-regali.html) so ravno zato tak hit, ker imajo običajno različne višine, manjšo globino, videti je, kot da lebdijo v zraku in čudovito se jih lahko kombinira s skoraj vsemi napravami moderne dobe. Dnevni regali imajo pogosto tudi notranjo osvetlitev ter visok sijaj zunanjega dela, tako da izgledajo še lepše in še bolj živahno.

Prenovite sobo sem ter tja

V dnevni sobi sam najraje pričnem prenovo pri parketu, če pa je še vedno dovolj kvaliteten, pa razmišljam vsaj o menjavi luči, stikal in morda vsaj novi barvi ene od sten. Moderno namreč je, da se pobarva samo eno steno, največkrat tisto v katero gledamo, torej tisto na kateri je tudi televizija. Če jo seveda imate, kajti sedaj je celo moderno, da marsikdo televizije sploh nima. V tem osebno ne vidim nobenega smisla, zdi pa se mi tudi, da bi dnevni regali izgledali brez nje prav pusto. Si morete misliti, brez televizije? Ne, jaz že ne.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4Cv59huSoY

Iz iste kategorije: