Gležnarji

Verjetno ste že velikokrat zasledili ta izraz, toda ni vam povsem jasno za kaj gre. Kaj je to gležnjar in kako se to zadevo nosi? Gležnarji so vrsta obutve, ki sega do gležnjev, podobni so škornjem toda ne segajo tako visoko. Škornji namreč pridejo do kolena, nekateri segajo celo čez koleno, to je bilo popularno par let nazaj, zdaj pa so v mod predvsem gležnarji, torej škornjem podobna obutev, ki sega do gležnja.gležnarji
Gležnarji imajo lahko visoko peto, lahko so brez pete ali pa izgledajo celo zelo športno in imajo polno peto. So zelo elegantna obutev primerna predvsem za jesen in zimo. Odvisno od vašega okusa in namena obutve, lahko kupite gladke usnjene ali semiš gležnarje, lahko pa so tudi športnega videza in iz gladkih materialov. Zadnje čase se pojavljajo gumjasti, vodoodporni gležnarji, ki so izjemno funkcionalni, saj ohranjajo vaše noge suhe tudi v izjemno deževnem in mokrem vremenu, toda izgledajo izjemno elegantno- kot bi bili lakasti. Vam pa vseeno svetujem, da jih nosite le v bolj toplem in mokrem vremenu, ker v hudem mrazu plastika popoka in čevelj je uničen.


V hudem mrazu in vetru ter v najhujši zimi, vam predlagam gležnarje, ki imajo v notranjosti volneno podlogo. Kot estetski element, lahko ta volnena podloga gleda tudi malo ven iz čevlja, prav tako tudi volnene nogavice, ki jih lahko obujete spodaj. Tako boste izgledali odlično, vaše noge bodo pa na toplem in mehkem. Če vaši čevlji v notranjosti niso obdani z volno, vam predlagam vložke iz filca, saj so izjemno tanki in topli.

Gležnarji niso nujno samo uporabni in funkcionalni, so tudi zelo estetski in so lahko pravi modni dodatki pri izbiri vaših oblačil. Pripomorejo k vašemu izgledu, še posebej v kombinaciji z visoko peto, pa so kot nekakšen nadomestek salonarjev. Lahko jih kombinirate in nosite skupaj s hlačami ali krili in oblekami. Pozorni bodite le, če imate kratke noge in močnejša meča saj bodo v takem primeru videz vaših nog optično samo še bolj skrajšali in meča optično še bolj razširili.

Iz iste kategorije: