Uhani – nakit, ki prinaša tudi srečo

Poleg oblačil so pomemben del našega življenja tudi modni dodatki, med katere zagotovo uvrščamo tudi nakit. To je skupno ime za predmete oziroma stvari iz plemenitih kovin ali pa drugih materialov. Uporabljajo jih tako moški kot tudi ženske in so namenjeni predvsem okraševanju telesa. Med najbolj priljubljenimi oblikami nakita so zapestnice, verižice, zagotovo pa tudi uhani. Gre za drobne in povsem samostojne dodatke, ki jih lahko nosimo ob različnih priložnostih. Tovrstna oblika nakita pa je bila poznana že starim ljudstvom. Z uhani so nekateri kazali svoj status, spet drugi so jih na primer uporabljali za podaljševanje ušesnih mečic ter podobno.

Uhani – kupljeni ali narejeni doma

Uhani so v resnici izjemno preprost nakit, ki ga lahko naredimo tudi sami doma. Potrebujemo le nekaj domišljije ter material, ki ga ni potrebno na novo kupovati. Morda imamo že doma sestavine za izdelavo uhanov. Doma narejene uhane lahko podarimo strastnim zbirateljicam ali zbirateljem ali pa si jih preprosto podarimo kar sami sebi.

Seveda pa kar ne moremo mimo izložb, v katerih so razstavljeni najrazličnejši uhani v priljubljeni trgovini z nakitom. Vsak dan kaj novega. In to po izjemno nizkih cenah. Taki uhani so namreč narejeni iz preprostih materialov, zato je cena tako nizka.

Uhani iz plemenitih kovin so dražji

Ob posebni priložnosti pa je potrebno nekomu podariti posebne uhane. Posebna priložnost je lahko kakšna obletnica, rojstni dan, praznovanje valete, mature, lahko pa so uhani tudi darilo, ki ga podarimo ob koncu leta – in to še kako čudovito darilo! Spomnite se torej na uhane tudi denimo takrat, ko boste iskali primerna darila za Miklavža, za božič ali za Novo leto.

Takrat pa ni važen samo videz, ki mora biti ponavadi moden, ampak je pomemben tudi material. Tako lahko izbiramo med različnimi plemenitimi kovinami, med katerimi sta v zadnjem času priljubljena predvsem zlato in tudi belo zlato. Izdelki iz tovrstnih kovin so lepi na pogled in izredno kvalitetni. To nam garantirajo tudi priznani proizvajalci, ki jih tudi v Sloveniji ne manjka.

Najbolj odštekani uhani

Dandanes skorajda pri nobeni stvari ni več meja. Tudi pri izdelovanju uhanov je tako. Vrst uhanov je tako neskončno mnogo in med njimi so nekateri uhani nadvse posebni. Lahko rečemo, da so odštekani. Ko se sprehajamo po ljubljanskih ali po katerih koli ulicah, lahko hitro ugotovimo, da je nošenje uhanov priljubljeno, predvsem pa izstopajo tisti najbolj posebni. Med njimi so uhani v obliki paprike ali pa celo v obliki pavjih peres. Nekateri menijo, da slednji prinašajo srečo ter odganjajo zlo.

Iz iste kategorije: