Na kaj paziti pri nakupu e-kolesa?

Če se odločate za nakup električnega kolesa, potem vas bo gotovo zanimalo predvsem to, na kaj morate biti pri nakupu še posebej pozorni. Svetujemo vam, da se obrnete na strokovno podkovanega prodajalca v trgovini, ki vam bo zagotovo postregel s številnimi koristnimi nasveti. Seveda pa vam bomo pri tako pomembni nalogi, kot je izbira električnega kolesa, pomagali še z današnjim člankom. Ne zamudite številnih koristnih informacij in napotkov!

Kakšnemu namenu bo služilo vaše električno kolo?

Čeprav po prodaji še vedno prednjačijo klasična kolesa, pa postajajo sodobna električna kolesa vse bolj prilagodljiva ter lahko zamenjajo drugi ali tretji avtomobil pri hiši. Električna kolesa služijo zelo različnim namenom, zato je še kako pomembno, da izberete pravega za svoje želje in potrebe.

Najbrž se zavedate, da na tržišču obstaja zelo veliko različnih modelov, zato se morate najprej vprašati, po kakšnem terenu se boste vozili. Obstajajo namreč električna kolesa za prevoz na delo, za terensko vožnjo, za umirjeno in sproščeno vožnjo, za gorsko kolesarjenje, za cestno kolesarjenje in še bi lahko naštevali.

Zelo pomembno je še to, da bo vaše električno kolo varno za uporabo. Zato kupite le takšno kolo, ki ima vse potrebne certifikate in je skladno za prosto uporabo na evropskem trgu. Nameščene mora imeti kakovostne akumulatorje, saj lahko drugače med vožnjo pride tudi do požarov ali poškodb.

Pomembna je izbira ustrezne baterije

Električna kolesa poganjajo litij-ionske baterije. Seveda ni potrebno posebej omeniti, da imajo dražja električna kolesa zagotovo kakovostnejše baterije, ki imajo daljšo življenjsko dobo. Pa tudi napolnijo se lažje in trajajo dlje časa.

Polno polnjenje električnega kolesa ponavadi traja od dveh do treh ur, seveda je to odvisno od prodajalca baterije ter njene zmogljivosti. Pri tem vam svetujemo, da se izogibate nakupu električnih koles s klasičnimi svinčenimi baterijami, saj so manj zmogljive ter težje.

Kaj pa cena električnega kolesa?

Seveda boste pri nakupu ustreznega električnega kolesa gledali tudi na ceno. Sploh ni nujno, da je poceni električno kolo tudi slabo, seveda pa je njegova končna zmogljivost slabša. Zares dobra električna kolesa tako žal niso poceni, a svetujemo vam, da raje sežete nekoliko globlje v žep in si priskrbite kolo, ki vam bo res dobro služilo. Cena kakovostnih električnih koles se giblje od 900 evrov naprej. Boljše kot bo električno kolo, dlje časa vas bo vozilo naokrog.

Iz iste kategorije: