Novi brezrokavniki so odličen nakup za vse vremenske razmere

V prehodnih  obdobjih ne želimo nositi debelih jaken ali vetrovk. Zaradi dolgih rokavov nam je hitro vroče. Idealna rešitev za preprečitev pregrevanja so brezrokavniki iz različnih materialov. Med nošenjem nam brezrokavniki omogočajo nezmanjšano gibljivost rok, obenem pa nas grejejo čez hrbet in ledvice.

Nošenje brezrokavnika poleti in spomladi

V toplejših obdobjih predvsem proti večeru, potrebujemo nekaj, kar nas bo grelo čez ledvice. Obenem potrebujemo nekaj, kar bo kljubovalo vetru ali deževnemu vremenu. Najboljša rešitev so brezrokavniki, ki nas prijetno grejejo čez telo.

Kvalitetni brezrokavniki
Brezrokavniki so namenjeni tudi prostočasnim aktivnostim

Obenem pa omogočajo, da se hladimo po rokah oziroma pod pazduho, saj nimajo dolgih rokavov. Poleti  in spomladi so najprimernejši materiali brezrokavnika iz kombinacije poliestra in bombaža. Ta kombinacija brezrokavnik dela zračen in lahek.

Nošenje brezrokavnika jeseni ali pozimi

V hladnejšem obdobju nosimo brezrokavnik bodisi pod vetrovko ali pa kot samostojno vrhnje oblačilo.  V kolikor ga nosimo pod jakno, moramo izbrati tanjši model iz kombinacije poliestra in bombaža, ki nas med hojo ne bo obremenjeval.

V kolikor pa bomo brezrokavnik nosili kot vrhnje oblačilo, pa izberimo debelejši model iz čistega poliestra. Takšni brezrokavniki morajo biti vodoodporni. Polnilo oblačila pa naj bo iz gosto nadevanega poliestra. Material brezrokavnika bo skupaj z izdatnim polnilom poskrbel, da nas med hojo ne bo zeblo.

Zložljivi brezrokavniki za potovanja

Med potovanjem potrebujemo oblačila, ki se zložijo na zelo majhno površino. Na ta način lahko s seboj vzamemo večjo količino oblek. Novi modeli brezrokavnikov so narejeni iz lahkega poliestra in so prešiti po celotni površini oblačila. Takšno oblikovanje dela brezrokavnik lahek in enostavno zložljiv. Kadar ga ne potrebujemo, ga preprosto prepognemo in zložimo v kovček ali pa ga zvijemo v priloženo vrečko. Dobro je, da imajo potovalni brezrokavniki žepe tudi na notranjosti oblačila, da notri spravimo dokumente in denar.

Kako izbrati najboljši brezrokavnik na spletu?

Na spletu najdemo veliko različnih modelov in materialov vrhnjih oblačil. Pri nakupu brezrokavnika moramo biti pozorni na:

  • Namen uporabe,
  • Pogostost nošenja,
  • Vremenske razmere v katerih ga bomo nosili,
  • Kombiniranje z drugimi oblačili,
  • Vodoodpornost,
  • Lahkotnost in enostavno zložljivost.

V kolikor so brezrokavniki namenjeni prostočasnim aktivnostim, izberimo modele z večjim številom žepov. Tako nam med sprehajanjem ni potrebno s sabo dodatno nositi nahrbtnika ali torbice. Vse stvari preprosto pospravimo v žepe brezrokavnika in se odpravimo na pot.

Iz iste kategorije: