Pisalne mize za najbolj ustvarjalne

Verjetno ga ni človeka, ki ne bi potreboval svoje pisalne mize. Pisalna miza mu lahko pride prav doma, kjer opravlja različna dela ali pa v pisarni, morda celo v trgovini ali v delavnici. V glavnem skorajda ni prostora, kjer pisalne mize ne bi opravile svoje naloge, zgodi pa se, da zanje kar nekako ne poiščemo primernega prostora ali pa da si rečemo, da nam naprave na njih zasedejo preveč prostora in potem iščejo druge rešitve.

Ne iščite rešitve na napačen način

Tipičen takšen primer je osebni računalnik. Spomnimo se, da ponavadi zaseda kar lep del pisalne mize, zato so si izdelovalci zamislili pokončna ohišja, ki bi zasedla manjšo površino. Uporabniki so to možnost izkoristili tako, da so jih postavili na tla in pridobili prostor na mizi, monitor pa so si obesili na nosilec na steni. Vse lepo in prav, samo računalnik se na tleh bolj praši, bolj pregreva, težje je priti do kablov in podobno.

Prenosnik ni nadomestek za osebni računalnik

Druga rešitev je postal prenosni računalnik. Marsikdo si je rekel, da si bo raje kupil prenosnik, opravil delo kar na kuhinjski jedilni mizi in ga potem pospravil v predal. Zdi se čudovita rešitev, a to zagotovo ni za tiste, ki potrebujejo zmogljiv računalnik, kar pa prenosnik, vsaj za neko znosno ceno, prav gotovo ne bo. Prav tako ni primerna rešitev za vse, ki delajo z računalnikom dlje časa vsak dan, kajti kaj kmalu bo prišlo do poškodb zaradi nepravilne drže zapestij, ramenskega obroča, hrbtenice in še česa. Za prenosnikom pač ne moremo ustvarjati dolgo časa. Namenjen je, kot že ime pove, prenašanju na teren. Uporabljamo ga manj časa, če pa ga imamo doma in ga uporabljamo veliko, si kupimo dodaten velik ekran, miško, tipkovnico in zvočnike. Prenosnik bo tako opravljal svoje delo, vendar telesa in oči ne bomo utrujali ob delu z njim, ampak se bomo namestili veliko bolj udobno. Tako, kot nam to omogoča kvalitetna pisalna miza.

Naredite si dober načrt

Pisalne mize (http://www.akron.si/pisalna-miza.html) so torej tiste točke, okoli katerih se vse vrti. Kadar načrtujete pohištvo za v dnevno sobo ali v pisarno, morate imate najprej v mislih dovolj delovnega prostora. Ta naj bo res kvalitetno izdelan in misliti morate prav na vse. Od tega kako boste ustajali od mize, kadar se boste kam odpravjali, do tega kako boste sprejemali potencialne stranke, kjer bo računalnik, kje bo zaslon, kje bo luč v prostoru, ali lahko zaklenete predale in podobno. V glavnem si vzemite zares dovolj časa, da si naredite in naročite res kvalitetno in ustrezno pisalno mizo, kajti za njimi boste preživeli zelo veliko časa.

Iz iste kategorije: