Ali se splača?

Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da smo prinesli nov, zapakiran prenosnik domov in ga v veselju odpakirali samo, da smo nato ugotovili, da ne deluje. Lahko smo bili tudi razočarani zaradi funkcije, ki smo jo pričakovali vendar je ni bilo ali pa je bila sama naprava popraskana ali poškodovana že, ko je prišla iz tovarne. Karkoli je že bil razlog za naše razočaranje, je bila edina rešitev, da smo napravo vrnili.

Vrnjeni prenosniki in druge naprave

Kaj se zgodi z prenosnikom, ki ga vrnemo? Ali je to printer, prenosnik ali pa karkoli drugega, napravo, ki jo vrnemo zaradi napak se v večini primerov spet pojavi v prodaji. Skoraj vedno tako napravo dobimo po veliko boljši ceni, saj izgubi vrednost »nove« naprave, ker je bila že odprta. Če se nam je to pripetilo s prenosnikom, bi lahko rekli, da je postal »poceni prenosnik«.

Prenosnik

Poceni prenosniki so rabljene naprave?

Ne vedno. Naprave, ki so bile prodane kot nove in so bile vrnjene zaradi napak, so v večini primerov poslane nazaj proizvajalcu. Prenosniki so lahko s strani proizvajalca kot so Hewlett Packard, Asus, ali Lenovo »obnovljeni« in nato vrnjeni nazaj v prodajo, kar jim bistveno zniža ceno. Veliko prenosnikov, ki se prodajajo kot obnovljeni sploh nikoli niso bili odpakirani. To se zgodi, če je bilo na primer naročilo preklicano in so se prenosniki vrnili nazaj v tovarno ali trgovino.

Zakaj kupiti obnovljen prenosnik?

Razlogov je več vendar je mogoče najbolje izpostaviti to, da je bila naprava pregledana s strani strokovnjakov. To pomeni, da nam bo prenosnik zanesljivo deloval, saj so bili poškodovani ali uničeni deli zamenjani z novimi. V resnici ni določene definicije, kar točno pomeni obnovljen oz. »refurbished« prenosnik, ampak v realnosti lahko za majhen denar dobimo »kot nov« prenosnik s katerim bomo privarčevali ogromno.

Kje lahko najdemo obnovljene prenosnike?

Obnovljene prenosnike lahko najdemo najlažje preko interneta, vendar bodimo pozorni na garancijo. Če nekdo prodaja obnovljen prenosnik brez garancije potem, če mu ne zaupamo, lahko tvegamo veliko. Vsi uradni partnerji in večje trgovine, ki prodajajo obnovljene prenosnike morajo zagotoviti garancijo na izdelek, kot če bi bil nov.

 

https://www.youtube.com/watch?v=m_RoWNOhBiI

Iz iste kategorije: