Telefon ali tablica, to je zdaj vprašanje!

Med vami, ki berete ta članek, je zagotovo veliko zadovoljnih uporabnikov, ki že imate pametni telefon in/ali tablico. Vsi tisti, ki boste šele sedaj pomočili prste v tehnološke vode, pa se verjetno sprašujete, kaj je bolje imeti: pametni telefon ali tablico. V današnjem članku vam zato razkrivamo prednosti in pomanjkljivosti obeh naprav, odločitev pa bo na koncu seveda vaša. Še več koristnih informacij pa vsebuje Žigov blog.

Seveda lahko dilemo rešite tudi tako, da si enostavno kupite tako pametni telefon kot tablico, a to je verjetno lažje reči kot storiti, saj te igračke niso ravno poceni. Ko izbirate med pametnim telefonom ali tablico, je potrebno pomisliti na veliko stvari. Predvsem pa se morate vprašati naslednje: za koga kupujete napravo, za kaj se bo uporabljala, kako globoko ste pripravljeni seči v žep in kakšno velikost zaslona želite.

Največja in najbolj očitna razlika med tablico in pametnim telefonom je seveda v velikosti zaslona, čeprav se je ta razlika s prihodom super velikih pametnih telefonov precej zmanjšala. A vseeno, če nameravate s svojo novo napravo predvsem gledati takšne in drugačne filme, brati e-knjige in prelistavati online časopise, potem je za vas zagotovo boljša rešitev tablica. Čeprav lahko vse to počnete tudi na pametnem telefonu, pa velikost zaslona ni najbolj ustrezna za takšna opravila.

Ravno obratno pa lahko zapišemo za primer, če boste želeli z napravo poslušati glasbo. V tej situaciji raje posezite za pametnim telefonom, saj ga lahko na lažji način prenašate s seboj, ko greste po opravkih. Ravno zato priporočamo nakup pametnega telefona vsem tistim, ki cenijo mobilnost in funkcionalnost, saj lahko telefon preprosto vtaknemo v žep, česar s tablico pač ne moremo storiti.

Poleg tega so telefoni boljši tudi za pošiljanje sporočil. Če boste torej v prihodnosti pošiljali ogromno sporočil, vsako uro pogledali prispelo elektronsko pošto in podobno, potem vam priporočamo nakup pametnega telefona. Prav tako se za to napravo odločite v primeru, da želite fotografirati. Pametni telefoni imajo v primerjavi s tablicami boljšo kamero, zato bodo veliko boljša izbira.

Želimo vam pametno odločitev in uspešen nakup!

Preberite si še članek o temi “menjava stekla na telefonu“.

Iz iste kategorije: