Pomnilniška kartica – pametno shranjevanje

Spominska ali pomnilniška kartica se skriva v prav vsakem digitalnem fotoaparatu ali pametnem mobilniku ter tudi v marsikateri drugi napravi. Na njej so lahko shranjeni različni podatki, kot so recimo fotografije ali video posnetki pa tudi marsikaj drugega…

Okvara spominske kartice

Če se vam spominska oziroma pomnilniška kartica pokvari, se vam lahko zgodi, da boste ostali brez foto ali video posnetkov oziroma brez vsega, kar je bilo shranjeno na njej. Predstavljajte si recimo, da fotografirate nek pomemben dogodek ali nekaj enkratnega, česar se ne da več ponoviti, nato pa doma ugotovite, da se na vašo spominsko kartico ni shranilo prav nič oziroma da so vse fotografije izgubljene.

Kaj storiti v takem primeru? Lahko se od fotografij enostavno poslovite, lahko pa poskusite narediti vse, da jih dobite nazaj! Vendar to ne pomeni, da morate v paniki preizkušati različne metode, ki ji najdete na spletu – temu se raje izognite, saj lahko naredite več škode kot koristi!

Samo brez panike!

Tudi podatke z okvarjene pomnilniške oziroma spominske kartice je mogoče rešiti, a je treba postopati na pravi način. Najprej se opravi strokoven pregled kartice ter tako sploh ugotovi, ali se podatke da rešiti ali ne. To je odvisno od tega, kako zelo je kartica okvarjena. Za tem pa je treba s posebnimi orodji poskusiti rešiti vse, kar se rešiti da.

Čeprav se postopek sliši enostavno, gre v resnici za zahteven proces, ki se ga je treba lotiti z vso previdnostjo. Računalniški strokovnjaki, ki se ukvarjajo z reševanjem podatkov, se dobro zavedajo delikatnosti tega procesa, zato bodo z okvarjeno kartico in podatki na njej ravnali skrajno previdno. To pa svetujemo tudi vam!

Ko ugotovite, da na kartici ni ničesar oziroma kaj manjka, ne preizkušajte različnih domačih metod in ne pričakujte, da se bodo fotografije ali drugi podatki kar naenkrat čudežno prikazali, ampak raje ukrepajte tako, da pokličite servis in povprašate, kakšno je ustrezno ravnanje v vašem primeru.

Verjetno vam bodo svetovali, da kartico čim prej prinesete k njim, da vidijo, kaj se da narediti. Če boste imeli le kanček sreče, se bo vsaj nekatere podatke dalo rešiti! Zato v primeru okvarjene pomnilniške oziroma spominske kartice ne zganjajte panike, ampak jo raje čim hitreje odnesite na servis!

Ste že videli napis prenosni računalniki akcija? Seveda ste, saj so ugodne cene postale že stalnica. Več pa si preberite v članku.

Iz iste kategorije: