Elektronsko fakturiranje nam prihrani veliko časa

Če si pri našem poslovanju želimo prihraniti čim več časa, izboljšati učinkovitost in še kaj, potem je elektronsko fakturiranje zagotovo odlična rešitev. Gre za izjemno točno, hitro in tudi učinkovito plačilno storitev. Pregledovanje in upravljanje finančnih dokumentov preko spleta namreč prinaša ogromno prednosti.

Tovrstno fakturiranje pa je tudi izjemno enostavno za uporabo in ne zahteva nobenega posebnega usposabljanja. Sistem kot tak pa se lahko uporablja za pregledovanje e-faktur, brskanje po arhivu in vnašanju faktur direktno v računovodski program.

Izjemne prednosti elektronskega fakturiranja

Omenili smo že kar nekaj prednosti tovrstnega fakturiranja. Poleg tega naj omenimo še brezpapirne transakcije ter različne formate, v katerih lahko prenesemo e-fakturo. Pomembno pa je omeniti tudi spletni arhiv, ki lahko tovrstne fakture hrani na spletu 12 mesecev in so kot take primere za hitro iskanje, na voljo so že v nekaj sekundah.

Ali je taka oblika fakturiranja sploh varna?

Zagotovo velja, da je elektronsko fakturiranje veliko bolj varno kot pa mnoge tradicionalne poti pošiljanja ter prejemanja finančnih podatkov. Informacije so namreč enkriptirane z varno https povezavo. Storitev spletnega fakturiranja nam tako omogoča povsem varen, hiter ter učinkovitejši plačilni proces.

Gre za sodobno programsko rešitev

Elektronsko fakturiranje velja torej za sodobno programsko rešitev, ki omogoča fakturiranje in izdajo računov brez papirja. Taka oblika elektronskega poslovanja pa ne omogoča samo prihranka pri papirju in črnilu tiskalnika, ampak tudi velik prihranek časa, manjše stroške ter poenostavitev dela. E-faktura je tako izdelana hitro, obenem pa je naš pregled nad poslovanjem celovit. Strokovnjaki pravijo, da je elektronsko fakturiranje poslovanje za prihodnost. Prinaša namreč številne prednosti in optimizacijo delovnega procesa. Zakaj bi se torej morala podjetja ukvarjati s papirno obliko poslovanja, če pa jim je sodobna tehnologija omogočila nekaj povsem boljšega.

Ne gre samo za izdajo računov

Večina ljudi ob besedi faktura najprej pomisli na račun. To seveda ni zmotno, vendar poudarjamo, da je elektronsko fakturiranje namenjeno tudi izdajanju drugih dokumentov. V elektronski obliki tako lahko povsem brez težav izdamo tudi dobropis, predračun, dobavnico, naročilnico UPN plačilni nalog ter podobne vrste dokumentov. Najboljše pri vsem tem pa je, da je program, ki je namenjen temu, prilagojen tako, da nam lahko popolnoma olajša delo ter ga tako tudi poenostavi.

Iz iste kategorije: