Resnični pomen promocijskih daril

V poslu so najbolj pomembni odnosi, ki jih gradimo skozi čas. Lahko bi rekli, da so naše stranke najbolj vreden adut v poslovanju podjetja. Temu tudi rečemo kapital strank, ki je potreben, da uspešno rastemo. Seveda je sedaj vprašanje, kaj potrebujemo, da ohranjamo dobre odnose med našimi strankami in pridobivamo nove?

Promocijska darila so izredno uporabna, da pokažemo, kako zelo cenimo ljudi, ki so v poslovnih odnosih z nami. To je veliko bolj učinkovit način, kot pa če bi zagnali marketinško kampanjo preko radia in televizije, saj je veliko bolj oseben. Poglejmo si, zakaj so promocijska darila eden izmed najboljših načinov, da ohranjamo spoštljivo in sproščeno kulturo do naših zaposlenih in poslovnih partnerjev.

Promocijska darila

Kaj so lahko promocijska darila?

Tukaj bolj šteje pozornost, kot pa sama vrednost darila. Za promocijo lahko uporabimo pisala, torbe, majice, hrano in druge malenkosti. Raziskave so pokazale, da taka promocijska darila poslovni partnerji veliko raje obdržijo in uporabljajo, kot pa pospravijo v kot in pozabijo na njih. Delovala bodo tudi kot večni opomnik na našo znamko.

Promocijska darila

Tako lahko tudi drugi ljudje, ki bodo uporabljali naša promocijska darila, spoznajo našo znamko. To so lahko personalizirana darila ali kakšna drugačna.

Prepoznava naše blagovne znamke

Promocijska darila so zelo osebne narave. Izkazujejo spoštovanje do naših strank, poslovnih partnerjev in zaposlenih. So tudi najboljši način, da širimo ozaveščenost naše znamke po osebnih kanalih. To nam bo pomagalo, da:

 • Vsi, ki jim je naša blagovna znamka še nepoznana, izvedo od znancev in družine o našem podjetju
 • Zgradimo boljše odnose z osebami s katerimi poslujemo
 • Delujejo kot pokazatelj hvaležnosti za vse pretekle dogodke in izkušnje, ki smo jih preživeli z ljudmi s katerimi delamo in poslujemo
Promocijska darila

Osebni kanali za širitev poznanosti naših produktov in storitev je izredno učinkovita. Od nas ne zahtevajo, da zapravljamo veliko sredstev za oglaševanje in izdelavo kampanj na spletu.

Izdelki za promocijo po meri

Velikokrat lahko opazimo, da imajo nekatera podjetja promocijska darila, ki so narejena po meri. To pomeni, da je bilo v njih vloženo veliko truda, saj je podjetje, ki jih izdeluje želelo izstopati.

Morda se vprašamo, kaj je prednost takih daril v primerjavi z izdelki, ki jih lahko preprosto kupimo? Prednosti so številne, vendar se bomo osredotočili na glavne, ki so:

 • Promocijski izdelki narejeni po meri so odlični za vzpostavitev odnosa s strankami s katerimi še ne poslujemo
 • Večja konverzija starih strank s katerimi smo že imeli posloven odnos, vendar že nekaj časa nismo poslovali
 • Odličen način za vstop na nove trge in iskanje zaveznikov, ki nam lahko pomagajo pri poslovanju

Grajenje zaupanja med poslovnimi partnerji

Zaupanje med poslovnimi partnerji je ključno za dolgoročne in zdrave odnose. Zaupanje lahko pomagajmo okrepiti s promocijskimi darili. Enako velja za zaupanje med strankami, saj nas tako bolje in lažje spoznajo. Poosebljeni promocijski produkti, ki so narejeni s kvaliteto v mislih, bodo za vedno ostali v spominu vseh ljudi, ki jih prejmejo. To so lahko usb ključi, hrana, čokolade, oblačila ter vse, kar si lahko zamislimo. Najbolje je, da so darila:

 • Praktična

  Darila morajo biti uporabna v vsakodnevnem življenju posameznika.

 • Imajo vrednost

  Promocijska darila so najboljša, če imajo neko vrednost. S tem mislimo, da se fokusiramo na kvaliteto, okus, izgled ter druge lastnosti, ki jim dodajo tisto nekaj več.

 • So iskrena

  Z iskrenostjo mislimo, da jih podarimo zato, da nekomu dodamo vrednost v življenju.

Naj darilo govori o naši blagovni znamki

Promocijska darila so idealna za hitro ozaveščanje ljudi o naši znamki. To doda vrednost našim produktom in storitvam, saj se stranke z nami osebno bolj povežejo. Res pa je, da niso vsa darila primerna. S tem mislimo, da ni vedno najbolje, da samo nekaj kupimo in nanj dodamo svoj logotip. Izjemno pomembno je, da podarimo nekaj unikatnega. Napisali smo nekaj smernic, ki jih lahko upoštevamo:

 • Ni vedno nujno, da so darila vedno povezana z našimi storitvami in produkti. Bolj pomembno je, da izberemo nekaj, kar je zanimivo za poslovne partnerje in stranke.
 • Podarimo promocijsko darilo, ki je visoke kvalitete in veliko uporabnosti. Temu je večinoma tako, ker bodo ljudje, ki bodo prejeli naše darilo, enačili kvaliteto darila z našim načinom poslovanja.
 • Poskušajmo biti iznajdljivi – darila, ki ji podarjamo morajo izstopati od drugih na trgu.

Za najboljša promocijska darila pa lahko obiščemo spletno stran habeco.hr. Tukaj imajo vse, kar potrebujemo, da izstopamo s svojimi darili, ko bo prišel čas, da pokažemo svojo hvaležnost našim strankam in poslovnim partnerjem.

Iz iste kategorije: