Najpomembnejša moto oprema sezone 2018

Ne glede na to ali ste začetnik, ali star maček, potrebujete kvalitetno moto opremo. Slednja vas zaščiti pred nesrečo in vremenskimi pogoji. Med vožnjo morate namreč biti popolnoma zavarovani. Ob morebitnem padcu naj se poškoduje samo zaščitna oprema. Vi morate ostati nepoškodovani in brez prask. Pod najpomembnejšo moto opremo uvrščamo čelado, jakno, hlače, rokavice in škornje. Najobčutljivejši deli, kot so komolci, kolena in ledveni predel, morajo biti dodano okrepljeni in odebeljeni. Pri padcu ob morebitnem drsenju po asfaltu najbolj trpijo ravno ti predeli.

Izbira prave čelade

Najbolj pomembna moto oprema so vsekakor čelade za motor. Ob padcu kar 45 odstotkov udarca prestreže ravno čelada. Posledično mora biti kvalitetno izdelana in odporna na udarce. Ne želite namreč, da se že ob manjšem nanosu sile čelada poškoduje ali celo razpade. Njen namen je prvotno zaščita glave in vratu pred posledicami padca, sekundarno pa zaščita pred žuželkami in vremenskimi pogoji. Na tržišču obstaja veliko različnih modelov. Izbira je odvisna od vašega načina vožnje in predvidene hitrosti. Izberite le kvalitetne čelade, ki imajo certifikat varnosti. Sama moto oprema naj ne bo izbrana glede na barvo, temveč primarno glede na stopnjo zaščite, ki jo nudi.

Jakna in hlače

Material jekne in hlač je odvisen od vaše vožnje in vaših navad. V primeru, da se bolj potite, izberite lažje materiale, ki imajo regulacijo zraka. Jakna in hlače so pomembna moto oprema, saj ščitita največji predel vašega telesa. Posledično morata biti vzdržljiva in odporna. Najbolj priljubljen material je še vedno usnje. Slednje se lepo prilega telesu in nudi maksimalno zaščito. Problematično je zgolj poleti, saj ne nudi dovolj regulacije zraka in je posledično vožnja malce neudobna. Izberete lahko tudi umetne materiale, ki bolj dihajo in so bolj udobni. Poskrbite le, da bodo dodatno okrepljeni na najbolj izpostavljenih delih.

Rokavice in škornji

Velikokrat premalo izpostavimo, kako pomembna je moto oprema za zaščito drugih predelov telesa. Rokavice za motor so pomembne, saj preprečujejo zdrs dlani iz krmila in posledično preprečijo nesrečo. Škornji so pomembni za zaščito prstov in nog ob padcu. Obenem morajo biti narejeni s kvalitetnega materiala, ki med vožnjo ne drsi.

Pokrivalo za motor. Odporen poliester ščiti vsak del motorja pred vremenskimi vplivi in UV žarki. Preberi več …

Iz iste kategorije: