Neposrečen padec prenosnega računalnika

To, da vzameš na aktivno dopustovanje svoj prenosni računalnik, ni vedno najboljša ideja. Ne le, da se ne moreš ločiti od dela in družbena omrežja kar vabijo, da objavljaš svoje dopustniške fotografije. Ne le to. Večina izmed nas nima več prenosnih računalnikov, tako da ta naš edini vir informacij in shramba vseh pomembnih dokumentov, je prav zaklad znanja. No, meni se dopustniško igranje s prenosnim računalnikom gotovo ni izplačalo. Ne vem po kakšni dobri ideji sem ga s sabo vzela na pohod v hribe. Res je šlo za dvodnevni pohod, a vseeno ravno prenosnega računalnika mi ni bilo potrebno vzeti s seboj. Seveda, se je ravno meni nahrbtnik nesrečno zvrnil in se nekaj metrov kotalil po skalovju v globino. Takoj sem pomislila na svoj prenosni računalnik. Ko sem po nekaj metrih prispela do nahrbtnika, je bil računalnik razbit in polomljen. Niti zagnal se ni več. Takoj sem vedela, da bo za najnujnejše stvari potrebna obnova podatkov.

Znanec mi bo pomagal

K sreči poznam znanca, ki dela v računalniškem podjetju. Obnova podatkov in čiščenje diskov je njihova glavna aktivnost, po kateri so poznani daleč naokoli. Takoj, ko sem se vrnila z dopusta, sem ga poklicala. Na prenosnem računalniku sem imela kar nekaj službenih datotek in pomembnih informacij. Znanec je bil zelo potrpežljiv in me je kar malo potolažil, ko je povedal, da imajo zelo veliko podobnih primerov.
Večini ljudi se prenosni računalniki fizično poškodujejo z različnimi udarci, padci, prekomernim segrevanjem in podobno. Pravi, da je njihov uspeh pri obnovi podatkov v takih primerih zelo dober. S fizičnimi okvarami je namreč precej manj težav kot s kakšnim izbrisom podatkov zaradi virusa ali celo mogoče uničenjem dokumentov namenoma. Obnova podatkov v mojem primeru naj bi trajala kvečjemu le nekaj dni.

Uspešen razplet

Dobila sva se na kavi, kjer sem mu zaupala svoj računalnik. Najbolj me je skrbelo, da bo obnova podatkov trajala zelo dolgo ali pa da ne bo uspešna. Ponovno me je potolažil, da glede na vse izkušnje, verjame, da bom dobila podatke, ki jih želim nazaj. Obnova podatkov je trajala le dva dni in lahko bi rekla, da je bila skoraj popolnoma uspešna. Najpomembnejše datoteke sem dobila nazaj in odšla po nakupih za novim računalnikom.

Iz iste kategorije: