Praznjenje greznice je nujno

Ojoj, kaj pa tako smrdi? Če se tudi vi sprašujete kaj podobnega, je morda čas za praznjenje greznice. Zaradi polnosti ali spuščanja greznice lahko namreč pride do različnih težav, med katerim je na prvem mestu prav smrad, ki začne opozarjati na to, da z vašo greznico nekaj ni v redu. Na začetku je smrad še znosen, kasneje pa postane tako grozovit, da se z njim ne da več živeti. Da do tega ne bo prišlo, morate vašo greznico do časa sprazniti, kar je najbolje opraviti preventivno, ne glede na to, ali iz nje zaudarja ali ne.

Izognite se smradu in visokim kaznim!

Praznjenje greznice (www.komunala-mezan.si) je nujno po zakonu, ki za kršitelje predvideva tudi kazni, poleg tega pa je tudi za vas bolje, če poskrbite za to, da bo vaša greznica prazna oziroma delujoča. Tako se namreč izognete različnim drugim težavam, smradu in tako dalje. Sploh smrad iz greznice je res neprijetna nadloga, ki jo lahko odpravite le tako, da greznico spraznite, očistite in poskrbite tudi za morebitno sanacijo. Vzrok smradu je namreč lahko tako prepolna greznica kot tudi to, da greznica začne puščati.

Dejstvo je, da se v greznici nabira marsikaj in da je treba redno skrbeti za odvoz teh odpadkov ter odpadne vode in fekalij, predvsem pa mora za to poskrbeti usposobljeno komunalno podjetje, ki bo z odpadki iz greznice znalo tudi pravilno ravnati in jih ne bo spustilo kar v naravo, kot morda naredi kakšen kmet, ki po takšne odpadke pride s cisterno – to ni samo nedopustno in neekološko, ampak tudi zakonsko prepovedano.

Sanacija greznice

V primeru, da se pojavi smrad, ki prihaja iz odtokov in straniščne školjke oziroma drugih cevi, potem je vaša greznica zagotovo prepolna in jo je treba sprazniti. Pokličite komunalno podjetje, ki bo poskrbelo za odvoz in za to, da bo vaša greznica spet začela delovati in da iz vaših odtokov in straniščne školjke ne bo več smrdelo.

Drug problem pa je, da se smrad pojavi zunaj oziroma da začne zaudarjati iz same greznice. Takrat je lahko vzrok puščanje in greznico ali kakšno od cevi, ki vodijo do nje, je treba sanirati. Tudi za to je pravi naslov komunalno podjetje, ki vam bo znalo pomagati in bo poskrbelo za to, da boste vašo greznico v najkrajšem možnem času spet lahko začeli uporabljati!

Iz iste kategorije: