Impresivni učinki Yacona

Yacon je nizkokalorično sladilo, ki ima blagodejne vplive na vašo prebavo. Uravnava naravno floro v vašem črevesju, poskrbi za presnovo in prebavo ter pripomore k večji absorbaciji kalcija in magnezija. Zaradi probiotičnih učinkovin preprečuje nastanek driske ali zaprtja in povrne telo v naravno ravnovesje. Vsebuje tudi veliko kalija in antioksidantov. Dokazano znižuje stopnjo holesterola, nadvse primeren pa je tudi za diabetike in ljudi s prekomerno telesno težo. Priporočljivo je vsakodnevno uživanje, saj je popoln in zdrav nadomestek drugim sladilom.

Vsesplošne pozitivne lastnosti

Yacon ima vsesplošne pozitivne lastnosti. Ugodno deluje na naša prebavila, želodec, presnovo, kosti, srce, zobe in dlesni. Prav tako zvišuje absorbacijo pozitivnih učinkovin iz hrane. S tem pripomore k zniževanju holesterola v krvi in k izboljšanju težav s srcem in ožiljem. Kot bogat antioksidant deluje tudi protirakavo. Zvišuje in izboljšuje tudi naš imunski sistem ter nas obvaruje pred virusnimi in bakterijskimi obolenji. Blagi diuretični učinek preprečuje zaprtje, pospešuje prebavo in izboljšuje presnovo.

Yacon v prahu
Alternativno sredstvo za lajšanje raznih tegob z zdravjem

Primerno tudi za diabetike

Diabetiki se morajo čim bolj izogibati vnosu sladkorja v telo. Yacon vsebuje fruktooligosaharide, ki so podskupina inzulina. Vsebnost enostavnih sladkorjev v njem, ki so škodljivi za naše telo, je izjemno nizka. Yacon ima tudi zelo nizko stopnjo kalorij, zato je primeren tudi za posameznike, ki so na dieti. Sladkorji v Yaconu se postopoma izločajo v naš sistem, kar pomeni, da se razkraja postopoma in ne nalaga v telesu. Njegove antioksidantske lastnosti delujejo preventivno tudi proti kapi, infarktu, raku in sklerozi.

Uporaba in doziranje

Yacon lahko uživate v različnih oblikah. Svežega narežite in uporabite za sadne solate ali prigrizke. V prahu ga uživajte kot dodatek v smoothijih, sokovih, jogurtih, čajih, kosmičih in podobno. Sladkast karamelni okus bo prava popestritev vsakodnevnih obrokov. Uživate ga lahko tudi v sirupu, ki ga uporabite kot preliv na sadni solati, sladoledu, jogurtu ali smoothijih. Dodate ga lahko tudi v različne slaščice, saj je popoln nadomestek sladkorja.

Iz iste kategorije: