Čiščenje greznic

Težave s smradom iz odtokov so največkrat povezane s polno greznico. Čiščenje le te zahteva znanje in potrebno opremo, saj je sicer lahko nevarno opravilo. V kolikor se namreč zgodi neljuba nesreča, je količina plinov v greznici tako visoka, da povzroči smrt, če pridemo z njimi v stik za dlje časa. Prav zaradi tega je dobro poklicati strokovnjake, ki znajo delo primerno opraviti.čiščenje greznice

Cena storitev čiščenja

Cene različnih izvajalcev so lahko precej različne. Najpogosteje so izvajalci komunalna podjetja, tako so cene odvisne tudi od kraja, kjer prebivate. Pozanimajte se, ali sploh imate izbiro, saj lahko v določenih občinah čiščenje izvaja le en izvajalec. Za orientacijo smo pogledali nekaj zneskov, s katerimi lahko poplačamo izvajalce. Ti se gibljejo med osemdeset in dvesto evri. Cena storitve je odvisna od velikosti in tipa greznice, ki jo imate.

čiščenje greznic

Kdaj naročiti čiščenje greznic?

Čiščenje traja nekaj časa, zato je lahko ob veliki zasedenosti izvajalca težko urediti čiščenje še isti dan. Prav zaradi tega je dobro, da se za čiščenje dogovarjate preden je prepozno. V kolikor imate občutek, kako pogosto je potrebno vašo greznico čistiti, se dogovorite z izvajalcem za periodično čiščenje v približno enakem časovnem intervalu. Če nimate občutka o času, ko je potrebno praznjenje, boste morali od začetka spremljati polnost grenice. Prav tako si lahko pomagate s približnimi izračuni pri drugih gospodinjstvih, pri čemer upoštevajte enak tip greznice in število stanovalcev. Število članov gospodinjstva namreč zelo vpliva na hitrost polnjenja zaradi večje količine odplak.

Prihranek pri čiščenju

Stroški za čiščenje greznic (komunala-mezan.si) so lahko visoki, posebej v primerih, ko je potrebno le to izvajati večkrat letno. Zaradi tega je priporočljivo dobro načrtovati shranjevanje odplak že pri gradnji stanovanjske hiše oziroma objekta. Velike prihranke lahko zagotovite z vgradnjo čistilne naprave. Tako si zagotovite prihranek pri odvozu odpadnih voda, zaradi manjše porabe vode in dolgoročnih ekoloških učinkov čistilne naprave.

Oglejmo si še kaj je ionizirana voda.

Iz iste kategorije: