Prtljažnik za smuči, ki se pritrdi na streho avtomobila

Ko se odpravljate na smučanje, imate zagotovo tudi vi s seboj cel kup opreme. Hitro se jo namreč nabere celo preveč. Smuči, palice, pancerji, snežne deske, kombinezoni in še kaj. Vse to zasede veliko prostora v avtomobilu, kar je problem predvsem takrat, ko je v njem več potnikov. Če se recimo na smučanje odpravljate za več dni ali pa s celo družino ali v družbi, vam bodo zagotovo prav prišli avtomobilski nosilci za smuči, ki se jih namesti na streho vozila. Tako smuči ne bodo zasedale dragocenega prostora v avtomobilu oziroma v prtljažniku in v tem bo tako dovolj prostora za vse ostalo.

Avtomobilski nosilci za smuči

Kakovostni avtomobilski nosilci za smuči močno olajšajo življenje vsakega, ki rad smuča ali se rad spušča s snežno desko oziroma snowboardom. Omogočajo vam namreč, da na streho vašega avtomobila namestite vsaj dva para smuči ali dva boarda. Tako je pri večini takšnih strešnih prtljažnikov, nekateri pa omogočajo celo namestitev in prevoz več parov smuči – tudi do 6 parov! Torej lahko na streho namestite praktično vso opremo za smučanje skoraj vseh potnikov v avtomobilu, kar je super. Tako bo v vašem avtomobilskem prtljažniku veliko več prostora in boste lahko na smučanje s seboj vzeli prav vso prtljago.

Strešni prtljažnik za snowboard

Če namesto smuči uporabljajte snežno desko oziroma snowboard, potem boste potrebovali takšen strešni prtljažnik, na katerega ga lahko namestite. Nekateri avtomobilski nosilci za smuči omogočajo tudi namestitev snowboarda, vendar pa je pri nakupu to treba obvezno preveriti. Treba je tudi preveriti, koliko snowboardov lahko prevažate na ta način.

Navadno je namreč tako, da lahko na en strešni avto prtljažnik namestite več parov smuči kot snowboardov, saj ti zasedejo več prostora. Avtomobilski nosilci za smuči, na katere lahko namestite 4 pare smuči, imajo tako običajno prostor le za dva snowboarda, na tiste, ki imajo prostor za 6 parov smuči, pa se lahko po navadi namesti 2 snowboarda.

Pomični prtljažnik za smuči in snowboarde

Sodobni avtomobilski nosilci za smuči so zasnovani tako, da je namestitev smuči ali snežnih desk nanje kar se da hitra in enostavna. Enako pa velja za snemanje opreme za smučanje ali boardanje in strehe avtomobila. Zagotovo pa vam nameščanje in snemanje opreme močno olajšajo tako imenovani pomični avtomobilski nosilci za smuči, ki vam omogočajo, da jih takrat pomaknete bližje k sebi. Zaradi tega je nameščanje opreme lažje. Ko je enkrat oprema nameščena, pa prtljažnik pomaknete na sredino strehe avtomobila. Postopek v obratni smeri ponovite tudi pri snemanju smuči ali snowboarda s strehe.

Kakšen prtljažnik za smuči izbrati?

Obstaja veliko vrst prtljažnikov za smuči. Ko izbirate ustreznega, bodite pozorni na lastnosti posameznega modela in na to, v čem se razlikuje od ostalih modelov. Najbolj pomembno je, iz kakšnega materiala je narejen nosilec. Material mora biti lahek, da ne obremeni avtomobila po nepotrebnem in s tem ne zvišuje preveč porabe bencina, po drugi strani pa tudi trpežen. Pri tem se zelo dobro obnese aluminij. Poleg materiala pa velja biti pri nakupu pozoren še na naslednje dejavnike:

  • koliko smuči ali snežnih desk lahko vam omogočajo prevažati določeni avtomobilski nosilci za smuči,
  • kakšna je širina nosilca in ali je sploh primeren za vaš avto,
  • kako poteka montaža prtljažnika,
  • ali je v paketu priložen tudi ves montažni material,
  • na kakšen način se smuči namestijo na prtljažnik,
  • kako dobro je prtljažnik odporen na različne vremenske vplive, na sneg, dež, vlago,
  • ali je notranjost obložena z gumo, ki zaščiti smuči pred poškodbami,
  • ali prtljažnik omogoča tudi zaklep in s tem zaščito pred krajo.

Kakovostni in trajni nosilci za smuči

Če bi želeli kupiti prtljažnik za namestitev smuči, potem kupite kakovostnega. Takšni avtomobilski nosilci za smuči imajo namreč veliko daljšo življenjsko dobo in so torej bolj trajni. To pomeni, da jih boste lahko brez težav uporabljali vrsto let, zaradi česar se zanje res splača plačati tudi malo več denarja, saj vam bodo kakovostni nosilci bolje služili in boste z njimi bolj zadovoljni. Takšne prtljažnike za prevoz snowboardov in smuči lahko kupite v spletni trgovini z avtomobilsko opremo www.withcar.si, kjer ponujajo kakovostno avtomobilsko opremo, nad katero boste gotovo navdušeni!

Iz iste kategorije: