Elipsa in drugi geometrijski liki

Matematika vključuje vrsto različnih tem, med katerimi je tudi geometrija. Nekaterim učencem je to izjemno priljubljena snov, spet drugim ne. Še zlasti jim povzročajo preglavice nekateri liki, ki so nekoliko nenavadni, neobičajni. Elipsa na primer ni tipičen lik, ki nam na primer najprej pride na misel, ko naštevamo različne vrste likov.

Elipsa za risanje v resnici ni pretežka, a ko je potrebno izračunati njeno gorišče in še druge elemente, se pojavijo večje težave. Čeprav so vam za takšne izračune na voljo formule, stvar vendarle ni tako preprosta.

Krivulje drugega reda

Elipso kot lik nekoliko bolje spoznate v času srednješolskega izobraževanja. Snov se nanaša na temo, ki se imenuje krivulje drugega reda. Učno snov je potrebno do potankosti predelati, saj se pojavlja tudi kot ena od nalog na maturi.

Sicer pa pod to temo dijaki srečujejo še s podrobnejšim poznavanjem krožnice, parabole in ne nazadnje še hiperbole.

Inštrukcije za boljše razumevanje snovi in dobre rezultate

Slej ko prej se kar nekaj učencev sreča s kar precej veliki težavami, ko rešujejo matematične naloge, in to ne glede na to, ali gre za krivulje drugega reda ali pa za kaj drugega. V takšnem momentu je dobro, da jim na pomoč priskoči kakšen dober inštruktor, ki bo učencu na primer na zelo preprost način razložil, kaj je elipsa in vse, kar je povezano z njo.

Kakovostnega in cenovno dostopnega inštruktorja si lahko prav vsak učenec najde tudi na spletu. Na  njem vam nekateri inštruktorji ne ponujajo samo svojih storitev, temveč že vnaprej temeljito pripravljene naloge s preglednimi postopki reševanja, ki vključujejo tudi rešitve.

Že po samo nekaj urah kakovostnih inštrukcij je napredek učenca viden. Snov bolje razume in tudi rezultati ustnega in pisnega preverjanja iz matematike so lahko veliko boljši. To vam vedo povedati tudi vsi tisti, ki redno obiskujejo inštrukcije. Te lahko potekajo v različnih možnih oblikah, na primer kot skupinske inštrukcije ali pa kot individualne inštrukcije. Po želji lahko inštruktor lahko pride tudi k  vam domov.

Več koristnih informacij o matematičnem izračunu elipse, si lahko ogledate na https://www.instrukcijehorizont.si/blog/elipsa/.

Iz iste kategorije: