Izberite ustrezne pancarje

Smučarska sezona je v polnem zagonu in večina od ljubiteljev smučanja se že pridno spušča po belih strminah. Če ste med njimi tudi vi in vam do sedaj zaradi pomanjkanja časa ni uspelo preizkusiti še nobene proge, je skrajni čas, da si vzamete nekaj prostega časa in ga namenite tej priljubljeni zimski športni aktivnosti. Preden se spustite po izbranem terenu, vam priporočamo, da v celoti preverite svojo smučarsko opremo.

Med pomembnejše elemente smučarske opreme sodijo tudi pancerji. Za svoje podvige na belih strminah si morate izbrati take, ki se bodo popolnoma ujemali z vsemi vašimi zahtevami in potrebami. Če za to sezono nameravate kupiti nove smučarske čevlje, preberite spodnje nasvete, v katerih vam bomo povedali, kaj je pri izbiri najpomembneje.

1. Vzemite si vsaj uro časa

Izbira smučarskih pancerjev zahteva kar nekaj časa. Rezervirajte si vsaj eno uro in dobro premislite, kateri smučarski čevlji najbolj ustrezajo vaši nogi. Za pravi občutek, da ste res izbrali najprimernejše, jih pred nakupom imejte obute vsaj 20 minut.

2. Ne kupujte premajhnih ali prevelikih

Zavedati se morate, da pancerji niso primerljivi z drugimi vrstami obuval. Žal se tega dejstva še vedno ne drži večina od kupcev, zato si kupujejo prevelike ali celo premajhne pancerje. Posledice pa se pokažejo takrat, ko je že prepozno. Ravno takrat, ko bi na smučišču morali najbolj uživati, v nogah začutijo neprijetne bolečine ali pa jim noge v čevljih celo zaspijo.

Smučarski pancer mora vašo nogo tesno objeti. Če boste pri preizkušanju čevlja v trgovini imeli občutek, da vam je ravno prav, je to lahko znak, da vam je malenkost prevelik.

3. Pri nakupovanju imejte s seboj debele nogavice

Ko boste na prodajnih mestih preizkušali pancerje, vam priporočamo, da imate na nogah obute debele nogavice, ki jih boste nosili tudi v času smučanja. Vseeno ne imejte obutih predebelih nogavic, saj bodo vaše noge slabo prekrvavljene, med smučanjem se bodo tudi težje ogrele.

4. Pomembno vlogo pri izbiri ima oblika stopala

Če je vaše stopalo še posebej ozko ali široko, to vsekakor upoštevajte pri izbiri pancerja. Vsekakor se bo tudi za vas našel primeren model, saj sodobni trg ponuja cel kup različnih modelov, med katerimi boste ustreznega našli tudi zase.

5. Izberite pancerje v specializirani trgovini

Priporočamo vam, da se pri izbiri pancerjev osredotočate le na take, ki veljajo za produkt priznanih proizvajalcev. Priznane specializirane trgovina, kot je na primer Extreme Vital, vam ponujajo številne vrste smučarskih pancerjev, kjer imajo posebno mesto freeski, turni in on-piste ženski in moški smučarski pancerji. Na svoj račun pa ne boste prišli samo vi, temveč tudi vaši najmlajši junaki, ki prav tako kot vi obožujejo smučanje.

Vir: https://www.aa-drustvo.si/kako-izbrati-smucarske-cevlje.

Iz iste kategorije: