Zunanja urejenost nepremičnine prinaša veliko prednosti

Kljub temu da dandanes večina ljudi preživi veliko časa v notranjih prostorih, je zunanja okolica doma in poslovnih prostorov še vedno zelo pomembna. Dejstvo je, da vsi uživamo v preživljanju svojega prostega časa zunaj svoje hiše. Urejena okolica hiše poveča vrednost same nepremičnine, kot tudi nudi bolj udobno bivanje vsem družinskim članom in obiskovalcem. Obenem pa bomo tako pridobili veliko prednosti v poletnih mesecih, saj bodo prostori v naši hiši ali stanovanju bolj hladni. Urejena trava, drevesa in drugi elementi na naši nepremičnini pa bodo otrokom in živalim ponujali varno okolje za igranje.

Pokošena trava vpija vročino iz okolja

Dejstvo je, da je trava veliko bolj mehka in hladnejša na dotik od betona. Poleg tega pa deluje kot naravna klimatska naprava, saj vpija vročino sonca. Urejanje okolice hiše zajema tudi košnjo trave in oskrbo drugih rastlin.

Urejanje okolice hiše zajema tudi košnjo trave
Urejena zelenica je ponos vsake okolice hiše

S tem pa bomo zagotovili, da bomo imeli naravno zaščito pred visokimi temperaturami v poletnih mesecih. Obenem pa trava nudi idealno podlago za igranje za naše otroke in hišne ljubljenčke. 

Urejena okolica pozitivno vpliva na zdravje starejših družinskih članov

Starejši družinski člani in prijatelji bodo veseli urejene okolice hiše. To pa zato, ker čisto in urejeno okolje pozitivno vpliva na njihovo fizično in duševno zdravje. Tako bodo lahko uživali v vsakem trenutku, ko bodo z nami.

Video: Ambienti TV Show – Ureditev okolice doma / Idrija

Veliko raziskav pa je bilo narejenih glede pozitivnega vpliva rastlin in dreves v domačem okolju. Dokazano je bilo, da okolica našega bivalnega prostora vpliva na razpoloženje, količino stresa in različne fiziološke procese. Urejanje hiše in okolice tako pozitivno vpliva na vse družinske članke, saj znižuje stres, izboljšuje koncentracijo in spomin, ter splošno izboljša kakovost življenja.

Trava in drevesa okoli naše hiše preprečuje nabiranju prahu

Naravna okolica naše hiše deluje kot zelo učinkovit filter za prah in toplogredne pline. To je tudi razlog, da je vedno priporočljiva oskrba vseh zelenih površin, dreves in rastlin, ki se nahajajo okoli naše hiše. Samo eno drevo lahko odstrani približno 12 kilogramov ogljikovega dioksida iz zraka vsako leto. 

Resnična vrednost travnika se ne nahaja samo v estetski lepoti, ki nam jo nudi. Travniki ujamejo prah iz okolja, dimne delce in druge elemente iz okolja, ki povzročajo onesnaževanje. Obenem pa zvišajo vrednost naši nepremičnini. Urejanje okolice hiše zavzema tudi celotno oskrbo naših zelenih površin in dreves.  Tako bomo poskrbeli, da zunanji prostor naše hiše vedno izgledal odlično, kar bo blagodejno vplivalo na vse družinske člane in prijatelje.Na naslovu https://urejen-dom.si/urejanje-okolice/ si lahko več preberemo o pomembnosti ohranjanja zunanjega okolja naše hiše.

Iz iste kategorije: