Zunanji reflektorji za varnost in okras

Varnost je na prvem mestu.
Zunanji reflektorji so v zadnjem času vse bolj popularni. Tako jih lahko v mestih srečate pred pomembnimi stavbami, kot so različne palače, gradovi in cerkve ter spomeniki. Le ti so pogosto osvetljeni z zunanjimi reflektorji, tako da zasijejo v svoji veličini tudi takrat, ko se znoči. Domače hiše z enakim namenom gotovo ne osvetljujemo. Na prvem mestu gre v tem primeru za varnost. Če si nastavite močne zunanje reflektorje, ki se prižgejo na senzor gibanja, si boste osvetlili pot do doma, s čimer si bistveno zmanjšate možnost padca ali zdrsa.reflektor
Morda imate pred hišo le kratko in ravno pot, lahko pa so vam v napoti stopnice, zavita pot, kakšna luknja v kateri se lahko nabere tudi voda ali pozimi led in vse te prepreke vas lahko vržejo po tleh že pred lastnimi vrati. Da se ne bi poškodovali ali po tleh stresli reči, ki ste jih ravno kupili v trgovini, je osvetlitev iz tega vidika zelo pomembna, investicija pa ni tako visoka, da ne bi bila vredna nakupa.
Če že govorimo o varnosti, je potrebno dodati tudi to, da hiše, ki so osvetljene z reflektorji, ki se prižgejo na senzor gibanja, le redko obiščejo vlomilci. Močna svetloba, ki jih osvetli in oslepi ob prihodu pred vašo hišo, jih v glavnem prežene. Nikakor si ne želijo, da bi jih drugi videli iz ulice. Tema je njihov zaveznik, zato bodo zunanji reflektorji pazili na vas tudi takrat, ko boste vi spali. Seveda ni nujno, da jih bo svetloba odvrnila od vloma, pa vendar ste statistično tako za kar nekaj odstotkov varnejši.

Preudarna osvetlitev

Medtem ko so nam svetila lahko v trgovini zelo všeč, pa še ne pomeni, da bodo na terenu opravila svoje delo. Morda se bi bilo potrebno pred nakupom posvetovati s strokovnjakom, v vsakem primeru pa pazite, da ne boste kupili premočnih zunanjih reflektorjev, ki bi vam hišo ali poslovni prostor osvetlila premočno ali za predolgo časa – tu je pomembna možnost nastavitve senzorja, torej časovnega zamika za izklop.
Naredite dober načrt osvetlitve in pazite, da bo svetloba padala zares le tja, kjer jo potrebujete, morda samo na garažna vrata ali pred glavni vhod. Bolje si je postaviti več manjših reflektorjev, kot pa enega, ki bo poleg vaše hiše kot sonce obsijal še pol soseske. Poleg tega pri nakupu vedno pazite na kvaliteto, da ne boste čez nekaj mesecev menjali celotne napeljave in naprav, ker ne bodo ustrezale standardom, ki jih zahtevate.
https://www.youtube.com/watch?v=Mqoe3G6Jk_0

Iz iste kategorije: