Pomen svetil v notranjih in zunanjih prostorih

Pri opremljanju prostorov – tako notranjih in zunanjih – je treba v načrt vkomponirati tudi primerno izbiro razsvetljave. Če se na to področje ne spoznamo ravno najbolje, je še kako pametno, da nam pri tem svetujejo strokovnjaki. To so denimo notranji oblikovalci.

Določeni prostori doma so še posebej zahtevni, kar se tiče primerne izbire svetil. To je na primer dnevna soba, v kateri luster še zdaleč ni dovolj. Zelo dobrodošla so še druga svetila, ki služijo določenim namenom. Na sploh pa se v notranjih pa tudi zunanjih prostorih pogosto nahajajo viseča svetila, ki so lahko najrazličnejših vrst, oblik, velikosti, barv in še česa.

Ob nakupu svetil se posvetujte s strokovnjaki

Ne glede na to, ali boste v prostor umestili viseča svetila ali kakšno drugo vrsto razsvetljave, dober nasvet strokovnjaka pride še kako zelo prav. Za vaš dom je izjemno pomembno, da si projekt razsvetljave kar se da dobro zastavite. Prav vsak sleherni prostor namreč potrebuje drugačno vrsto osvetlitve.

Dnevna soba je še posebej zahtevna, kar se tiče svetil. Razmisliti boste morali še o drugih vrstah razsvetljave, ker le luster še zdaleč ni dovolj.

Če torej ne veste točno, kakšna svetloba bi bila primerna za določen prostor oziroma sobo, se je še toliko bolje posvetovati z mojstri na tem področju. To so lahko kar prodajalci v specializirani prodajalni s svetili, kjer vam bodo dali strokovni nasvet, kaj bi bilo najprimerneje za vas.

Osvetlitev določenih točk prostora

Medtem ko je luster oziroma viseče svetilo praviloma nameščeno v prostor z večjim stropom in je njegova naloga ta, da čim učinkoviteje osvetli prostor, imajo druge vrste svetil povsem drugačno nalogo.

Zidna razsvetljava dnevne sobe – 65 idej

Pogosto v sobah želimo osvetliti samo določeno točko. V tem primeru so zelo dobra izbira lahko talna svetila.

Iz iste kategorije: