10 razlogov za montažno hišo

Slovenci smo navezani na lastnino, zlasti na nepremičnine, in vsakdo ima željo, da bi imel lastno hišo. Ta bo zgolj njegov prostor pod soncem, kjer bo njegova družina živela varno in udobno. Priti do svoje hiše ni enostavno, saj so tako cene zemljišč kot hiš zelo visoke, zato marsikdo razmišlja, kako jih znižati. Ena od možnosti je tudi montažna hiša.

Zakaj bi se odločili za montažno hišo?

1. Montažna hiša ima kratek “rok izvedbe” oziroma je postavljena v zelo kratkem času. S tem se izognete več mesecem plačevanja najemnine za stanovanje in stroškov zanj v času gradnje. Montažna gradnja je “suha” gradnja, torej vam tudi zaradi sušenja materialov ne bo potrebno čakati.

2. Odločitev za montažno hišo je enostavna, saj so vam že predstavljeni obstoječi modeli, pri katerih se poskrbi zgolj za nekaj prilagoditev. Dolgotrajno načrtovanje torej odpade.

3. Montažne hiše so vam na voljo v množici stilov, od klasičnih do modernih.

4. Sodobne montažne hiše so nizkoenergijske ali pasivne, kar pomeni, da bodo stroški bivanja majhni.

5. Montažne hiše je mogoče postaviti tudi na slabših terenih, saj so konstrukcija in materiali zelo lahki.

6. Cena montažne hiše je nižja, kot bi bila cena enake zidane hiše, kar vam prinese precejšen prihranek.

7. Montažne hiše so v povprečju manjše od zidanih, saj je prostor v njih izjemno izkoriščen. Ugotovili boste, da vam manjša hiška povsem zadošča, medtem ko vas bo pri načrtovanju zidane hitro zaneslo v velike površine – te pa terjajo tudi vzdrževanje in čiščenje.

8. Večina montažnih hiš uporablja les in sodobne materiale, ki skrbijo za odlično izolativnost. Ta je boljša kot pri betonu. Prav zato se stroški ogrevanja in hlajenja nižji.

9. Za gradnjo montažne hiše se ni nujno odločiti spomladi in hiteti, da bi bil dom do zime pod streho. Postavi se jo lahko v vseh letnih časih, potrebnih je le nekaj suhih dni, da se poskrbi za montažo na lokaciji, vsi sestavni deli pa se tja pripeljejo že pripravljeni.

10. Montažna hiša se s strani najetega podjetja lahko izdela do določene gradbene faze ali na ključ – torej do popolnosti, ko se lahko kar vselimo. Naročnik ima ob tem izjemno malo dela, saj lahko za večino stvari pooblasti izvajalca. Tako nima množice stroškov ter poti na razne urade zaradi pridobivanja dovoljenj.

Če bi se radi v svoj novi dom vselili čim hitreje, hkrati pa si zagotovili, da so stroški z gradnjo in tudi s kasnejšim bivanjem čim nižji, je montažna hiša odlična rešitev.

Ko boste imeli novo hišo, boste potrebovali tudi kvalitetno notranjo opremo. Preberite si še članek o stropnih svetilih.

Prevoz opreme je danes vse bolj enostaven, pomagajo pa vam lahko strešni nosilci. Na strehi svojega vozila lahko tako varno prepeljete tovor.

Iz iste kategorije: