Uporaba strešnih nosilcev za prevoz gradbenega materiala

Moji starši so se pred kakšnimi tremi leti lotili zidanja nove hiše. Sicer so že prej imeli hišo, ki ni bila stara ali neprimerna za bivanje. Vendar so si želeli bivanja na samem, v naravi, v okolici gozda in potočka. Kupila sta veliko parcelo na idealni sončni lokaciji in začela urejati papirje. Približno eno leto je trajalo, da sta dobila vsa dovoljenja in zeleno luč za zidavo. Imela sta dovolj denarja, da bi lahko plačala vse mojstre. A očetovo veselje do zidanja lastne hiše, mu ni dovolilo, da bi plačal nekoga za to. Imel je znanje, saj je bil njegov oče zidar. Imel je čas in denar.

Predvsem pa je imel veselje. Gledala sem te začetke, a kmalu sem doumela, da njegov avto ne bo dovolj za ves gradbeni material. Zato sva mu s sestro kupile prikolico za avtomobil. A ker so bili istočasno v akciji še strešni nosilci za na avtomobil, smo se še s teto – njegovo sestro, dogovorili, da bomo skupaj kupili oboje. In še kako prav mu je darilo prišlo.

Na seznamu želenih nakupov

Strešni nosilci so bili na njegovem seznamu bodočih nakupov že nekaj časa. S sestro sva sicer mislili, da bo bolj uporabna prikolica, a je pri tem bolj težava za parkiranje. Zato je strešne nosilce večkrat potreboval. Za večje stvari pa seveda tudi prikolico. A strešni nosilci so bili na njegovem avtomobilu kar stalnica. Kupili smo mu take, da so se prilegale na njegove vzdolžne sani na avtu. Resnično je bil vesel tega darila.

Tudi za prevoz pohištva ob selitvi

Na strešnih nosilcih je prevažal raznovrsten tovor, od gradbenega materiala na začetku gradnje, do pohištva ob selitvi. Po treh letih zidanja, opremljanja hiše in urejanja okolice, sta se z mamo preselila v novo hišo. Hiša je bila majhna in skromna, a zelo lepa, elegantna in lično opremljena. Predvsem pa je bila na samem, sredi narave. Prav na obrazih je bilo videti njuno zadovoljstvo. Delno pa so k temu pripomogli tudi strešni nosilci, saj je bila tako zidava in selitev precej olajšana.

Iz iste kategorije: