Lepe luči za jedilnico

Nad jedilno mizo mora biti luč. To se mi zdi samoumevno. Prav tako pa je samoumevno, da ta luč dobro sveti in da je lepega videza. Luč nad jedilno mizo je namreč v središču pozornosti tudi takrat, ko je ugasnjena. Opazijo jo tako domači kot gosti. Zato se mi zdi zelo pomembno, kakšna je. In prav zato je trajalo dolgo časa, da sem izbrala tisto, ki mi je res všeč. Iskala sem jo zelo dolgo, a na koncu našla tisto pravo. Stropna svetila je namreč težje izbirati, kot se morda zdi. Vas zanima, zakaj?

 

Stropna svetila po moji meri

Na prvi pogled se zdi, da nimam nekih velikih zahtev pri izbiri luči. Zame so kakovostna stropna svetila tista, ki nudijo dobro osvetlitev, in so hkrati še lepa na pogled. Seveda pa se mi zdi pomembno tudi, kako se luč ujema z ostalo opremo v prostoru. In prav tu nastopi glavni problem: kako izbrati svetila, da se bodo ujemala z ostalim pohištvom? Hkrati pa se morajo na tak ali drugačen način ujemati tudi vse luči v stanovanju. Tista nad jedilno mizo mora biti tako hkrati nekaj posebnega in hkrati tudi malo podobna vsem ostalim.

Najprej so mi bile všeč minimalistične luči. Eno takšno svetilo sem tudi kupila, prepričana, da je tisto pravo. Izkazalo pa se je, da se nad našo velikansko jedilno mizo kar izgubi. Tako sem ugotovila, da morajo biti stropna svetila nad jedilno mizo veliko bolj atraktivna, sploh če je miza zelo velika. Predstavljati ji morajo nekakšno protiutež in hkrati popestriti prostor. V naši jedilnici ni namreč nič drugega kot miza in stoli. Zato so prav svetila tista, ki poskrbijo za lep videz in prijetno vzdušje.

Luč, v katero se zaljubiš

Sto let sem pregledovala različne spletne strani, hodila po trgovinah, kjer prodajajo stropna svetila, in se odločala. Bil je res že skrajni čas, da izberem stropna svetila za naš dom. Po celem stanovanju smo namreč imeli obešene le žarnice, kar nikakor ni bilo videti estetsko. Prepričala me je spletna trgovina Volino.hr, kjer sem našla perfektno luč za jedilnico. Skupaj z njo sem kupila še ostala stropna svetila in tako je naše stanovanje kar naenkrat postalo dom. Vsakič, ko pogledam tisto luč nad jedilno mizo, pomislim, da res paše v prostor in da jo je bilo vredno izbirati toliko časa!

Iz iste kategorije: