Nevidni zobni aparat za močan ugriz in sijoč nasmeh

Zobni aparat je namenjen odpravi nepravilnosti pri ugrizu in pri čeljusti. Nameščen je v ustni votlini. S pomočjo sile in pritiska preoblikuje zobe in jih premakne v pravilno lego. V pravilno lego se bodo premaknili, ob dolgotrajnem nošenju in rednem zategovanju. Nevidni zobni aparat je nameščen na notranjo stran zob in je skoraj neopazen. Večina ljudi ne želi imeti vidnega aparata, zato je nevidni odlična alternativa. Na voljo je v različnih oblikah, izvedbah in barvah.

Fiksni ali snemljivi?

Obstaja tako fiksni, kot tudi snemljivi nevidni zobni aparat. Snemljivega lahko pacient kadarkoli odstrani iz ust in vrne nazaj, ko mu ustreza. Fiksni pa je nameščen v ustno votlino za dlje časa in se ne snema samostojno. Najbolj učinkovita je seveda fiksna različica, saj enakomerno oddaja silo na zobe in jih premika v pravilno lego. Konstantni pritisk prinaša tudi najboljše rezultate. Narejeni so lahko iz plastike, jekla ali keramike. Cena se razlikuje glede na material in zahtevnost izdelave. Najmočnejši so kovinski, najlepše pa izgledajo keramični. Vendar so hkrati tudi najbolj občutljivi in lomljivi. Najbolj cenovno ugodni in praktični so plastični.

Nameščanje fiksnega

Ortodont najprej pregleda vse zobe in preuči stanje dlesni. Popiše vse estetske in fizične nepravilnosti. Sledi posnetek ortopana, nato pa odtis zob. Na podlagi odtisa izvede analizo modela in posnetka ter izdela nevidni zobni aparat. Slednjega tesno pritrdi in zategne. Kontrolni pregledi sledijo na osem tednov oziroma po potrebi. Med tem obdobjem je pomembna odlična ustna higiena, da ne pride do vnetij ali kariesa.

Razkošje snemljivega

Snemljiva različica vam omogoča tudi veliko prednosti. Ker ni priloženih žic, ne potrebuje pritrjevanja in nameščanja na zobe. Tako se ne poškoduje sklenina. Nameščanje je popolnoma hitro, enostavno in neboleče. Snemate in nameščate ga lahko po potrebi. Med jedjo ga odstranite, med službo, doma in med sprehodom pa ga imejte nameščenega. Z dolgotrajno uporabo se zobje vrnejo v naravno lego. Dodatna prednost je tudi v tem, da lahko zobe normalno belite in vzdržujete.

Iz iste kategorije: