Izdelava fasade z nasveti pri izbiri izvajalca

Ne glede na to, ali se odločimo za kontaktni, prezračevalni ali parapropustni tip zunanje stene, je pri izbiri izvajalca za izdelavo fasade pomembno, da izberemo tistega, ki nudi poglobljeno svetovanje o najbolj ustrezni izbiri ter pri delu dosega visoke kriterije in upošteva sodobne tehnične smernice. Pri tem pa najcenejši izvajalci niso vedno najboljša izbira, saj lahko trpi dolgoročna kvaliteta pročelja stavbe.

Prav tako je pomembno, da ponudba za izvedbo fasade ne vključuje skritih stroškov, saj morajo biti vsi stroški materiala in dela opredeljeni vnaprej. Tako lahko izvajalec zagotovi tudi natančno ceno v informativni ponudbi po ogledu objekta in vseh opravljenih meritvah.

Od česa je odvisna cena fasade?

Končna cena fasade z izolacijo je odvisna predvsem od kakovosti tehnične izvedbe in kakovosti uporabljenih izolacijskih materialov. Tako na ceno vpliva vsaka izbrana komponenta celotnega fasadnega sistema, pri čemer je dobro vedeti, da je vsaka izvedba unikatna, saj se prilagaja zahtevam objekta ter našim željam in potrebam.

Sicer pa je cena celotne izdelave fasade odvisna tudi od debeline in tipa izolacije ter tipa zaključnega sloja in njegove obstojnosti. Pod določenimi pogoji pa lahko zaprosimo tudi za subvencijo iz eko sklada. Izbrani izvajalec nam lahko pomaga pri predložitvi dokumentacije za prijavo na razpis.

Izvajalec poskrbi za kakovostno izolacijo fasade

Da bi stroški hlajenja in ogrevanja lahko bili bistveno nižji tako v poletnem kot zimskem času, je smiselno izbrati izvajalca storitve, ki poskrbi za kakovostno izvedbo izolacije fasade. Glede na zahteve objekta pa izvajalec tudi priporoča najbolj primerno debelino in tip izolacije za zunanjo steno stavbe.

izolacija fasade

Izvajalci običajno nudijo dva različna materiala za izolacijo pročelja stavbe. To je mineralna volna oziroma tervol, ki nudi dimenzijsko stabilnost in parapropustnost. Prav tako je to negorljiv material, ki pa je na drugi strani občutljiv na vlago. Za izolacijo fasade pa se lahko uporabi tudi stiropor oziroma EPS material, ki je cenejši, vendar nudi tudi stabilnost in parapropustnost.

Ali barve na zunanji steni bledijo?

Barve na zunanji steni najpogosteje bledijo zaradi neustrezne izbire tipa zaključnega sloja. Izvajalec tako ni upošteval zunanjih vplivov, ki kasneje vplivajo na bledenje barve. Da bledenje ni odvisno od izbire barve, potrjujejo tudi nove tehnologije, ki omogočajo izvedbo umetno starane fasade.

Strokovnjaki za fasade v podjetju Libela Group iz Vrhnike posebno pozornost namenjajo prav zaključnim slojem in ustrezni vgraditvi sistema. Zato tudi barve na zunanji steni ne bledijo. Poleg tega pa strokovnjaki sodelujejo tudi z vsemi najbolj kakovostnimi proizvajalci fasadnih komponent in poskrbijo za kakovostno izvedbo izolacije, tako pri novogradnjah kot pri obnovi pročelja stavbe.

Iz iste kategorije: