Zaščitimo zaslon svojega telefona

Moderni pametni telefoni so nepogrešljivi v osebnem in poslovnem življenju vsakega posameznika. Imajo veliko različnih funkcij in lahko poganjajo raznovrstne aplikacije. Lahko bi rekli, da so majhni prenosni računalniki. To je tudi razlog, da je nakup novega telefona dokaj velika investicija. Res pa je, da imajo tudi najnovejši mobiji dokaj občutljivo steklo oziroma zaslon, kar pa je velika slabost. To pa lahko zaobidemo, če kupimo zaščitno steklo za telefon. Tako bomo lahko prepričani, da bo tudi ob nepričakovanih padcih in udarcih naša naprava ostala v enem kosu.

Kaj sploh je zaščitno steklo za telefon?

Samo zaščitno steklo za telefon je preprosta folija oziroma sloj plastike, ki jo namestimo na sam zaslon naše naprave. Pri tem je pomembno, da izberemo točno tako steklo, ki je narejeno za naš mobitel ali serijo mobitelov. Sama plastika je oblikovana tako, da ustreza obliki naše naprave. Tako ima že vnaprej izrezane luknje za gumbe, zvočnik in mikrofon.

Zaslon našega telefona tako postane veliko bolj odporen na udarce. Če pa se poškoduje zaščita, pa lahko preprosto kupimo novo. Tako se izognemo dragim popravilom in drugim nevšečnostim, ki nastanejo zaradi nepričakovanih poškodb našega mobija.

Ojačano steklo pri nakupu novega mobija

V današnji ponudbi telefonov lahko zasledimo, da vsak izmed njih uporablja neko vrsto ojačenega stekla. To je še posebej opazno pri dražjih napravah. Skoraj vsi proizvajalci vgradijo v svoje mobilne telefone že ojačano steklo. To je seveda zadovoljiva zaščita za manjše udarce, vendar vseeno hitro pride do poškodb. Če nam telefon pade na tla, se v večini primerov opraska ali razbije ekran. Zaščito steklo za telefon pa vzame vso silo udarca nase in obrani občutljivo elektroniko, ki se nahaja za zaslonom.

Hlačni pesek opraska zaslon telefona

Veliko ljudi se ne zaveda, da našemu telefonu pretijo mnoge nevarnosti. Ena izmed največjih je hlačni pesek, ki se sčasoma nabere v žepnih predelih naših hlač. To je mešanica prahu in druge nesnage, ki je zmožna poškodovati tudi najbolj odporne zaslone. Tako se lahko sprehajamo z mobijem v žepu in nevede počasi napravo poškodujemo. 

Zaščitno steklo za pametni telefon pa zavaruje našo napravo pred žepnim peskom. Seveda pa je tudi zelo učinkovito pri preprečevanju poškodb, ki se lahko zgodijo zaradi:

  • Močnih udarcev v zaslon
  • Odlaganje mobija na grobih površinah s steklom obrnjenim navzdol
  • Odlaganje vročih predmetov na telefon
  • Ponesrečeni padci mobija na trda tla

Kdaj potrebujemo dodatno zaščito?

Odgovor je to, da je vedno dobro kupiti zaščito za zaslon naše naprave. Še posebej pa je to priporočeno storiti, če smo kupili zelo drag mobi. S tem zagotovimo, da manjše nezgode ne bodo pustile negativnih posledic na našem mobitelu. To pa nam bo tudi omogočilo, da ga bomo v prihodnosti lažje prodali, saj ne bo na njem prask in drugih poškodb.

Na spletni strani www.gizzmo.si lahko zasledimo ogromno število funkcionalnih in varnostnih dodatkov za mobije vseh velikosti in mnogih proizvajalcev.

Iz iste kategorije: