Barski stoli so lep dodatek v našem domu

Če bi še nekaj desetletij nazaj kdo omenil, da njegov dom krasijo barski stoli, ga bi po vsej verjetnosti gledali zelo čudno in ga mogoče vprašali, če je lastnik kakšnega gostinskega obrata ali kaj podobnega.

V današnjem času, ko imamo na voljo toliko različnih oblik in postavitev kuhinj, pa bi bilo nemogoče, da ne bi kdo želel v svojem domu imeti nekakšnega kuhinjskega pulta, ki je postavljen višje od preostale delovne površine in je namenjen temu, da tja postavimo kakšno košaro s sadjem, pijačo, vazo s pomladnimi rožami ali kakršno koli drugo dekoracijo. Tisti, ki imajo kuhinjski prostor zasnovan tako, da imajo prostor za kuhinjski šank, seveda poskrbijo za kakšen kvadratni meter ali dva, kamor se postavijo barski stoli.

V večini primerov so barski stoli eni izmed ključnih elementov celotnega prostora oziroma dodajo piko na i stilu prostora. Izbiramo lahko med mnogimi materiali in barvami. Stoli so narejeni iz umetnih mas, usnja, ratana in seveda lesa, lahko pa se ljudje odločijo tudi za tapecirano verzijo ali kombinacijo obojega. Barvo izberemo tako, da ustreza prostoru, v katerem se nahajajo. Pri odločanju za nakup je dobro vedeti, ali se bodo barski stoli dejansko uporabljali za sedenje ali bodo v prostoru bolj za okras.

Načeloma so vsi stoli narejeni tako, da so udobni za sedenje (največkrat še dosti bolj kot v barih), vendar se lahko pri manj pogosti uporabi še bolj osredotočimo na izgled in stil stola. V primeru, da bodo ljudje na njem več sedeli, je v ponudbi tudi ogromno stolov z nasloni, ki nudijo še večjo sproščenost in udobje.

Tudi cenovno se precej razlikujejo med sabo, tako da si lahko vsak zase izbere tisto, kar ustreza njegovim zmožnostim in seveda tudi željam. Cene se gibajo že od dvajset evrov naprej, barvne in stilske kombinacije pa so praktično neomejene. Primere dobrih barskih stolov si lahko ogledate tukaj http://www.ergoles.si/kategorije/barski-stoli.

Če imate radi lepo urejen dom, vas bo gotovo zanimal tudi naslednji prispevek v katerem so opisane namizne svetilke. Preberite si tudi kako je lahko gugalnica darilo za otroke. Barski stoli so uporaben element za zunanje kuhinje.

Iz iste kategorije: