Pogosta vprašanja pred nakupom gostovanja

Povsem normalno je, da se vsakomur, ki se prvič srečuje s storitvijo spletnega gostovanja, porajajo najrazličnejša vprašanja. Če ste se med njimi znašli tudi sami, vam bo današnji prispevek nedvomno prišel prav. V njem bomo zastavili nekaj najpogostejših vprašanj in nanj podali tudi jedrnate odgovore.

Kaj sploh je spletno gostovanje?

Če bi izraz želeli razložiti, kar se da preprosto, bi zapisali, da je spletno gostovanje storitev, pri kateri naročnik zakupi prostor na strežniku. To stori pri ponudniku gostovanja, ki si lasti vsaj en strežnik. Strežnik je s spletom povezan zmogljiv računalnik, namenjen točno tej storitvi. Pri spletnem gostovanju gre torej za to, da naročnik pridobi prostor na spletu, kamor lahko shranjuje svoje datoteke in druge podatke – običajno gre za datoteke in podatkovne baze spletnih strani.

Ali je vseeno, kje zakupim gostovanje?

To še zdaleč ni vseeno. Predvsem vas svarimo pred sumljivo ugodnimi ponudbami, pri katerih lahko računate na težave. Najbolje bo, da preverite reference in mnenja naročnikov na raznih forumih in blogih. Prav tako gostovanje zakupite v državi, iz katere bodo prihajali vaši obiskovalci. Za spletno stran v slovenščini storitev nujno poiščite pri enem izmed domačih ponudnikov. Ker bo stran gostovana v Sloveniji, se bo prebivalcem naše države prikazovala hitreje, poleg tega pa vam bo tudi pomoč ekipe za tehnično podporo na voljo v slovenskem jeziku.

Katero izmed mnogih vrst gostovanja izbrati?

Če veste, da obstajajo različne vrste spletnega gostovanja, ste v tej smeri zagotovo že nekaj raziskovali. Najverjetneje ste naleteli na deljeno, VPS in namensko gostovanje. V kolikor nimate nekih posebnih zahtev, izberite kar deljeno gostovanje. Pri tej storitvi gre za to, da na enem strežniku gostujejo spletne strani različnih naročnikov. Je najcenejše, vendar zaradi napredne tehnologije povsem zadostuje za gostovanje večine spletnih strani ali spletnih trgovin.

Na kaj moram biti pri spletnem gostovanju še posebej pozoren?

Predvsem bi vam svetovali, da ste pozorni na tri stvari. Če vidite izjemno ugodne ponudbe, najverjetneje nekaj ne bo v redu. V takšne ponudbe se raje ne poglabljajte. Kot drugo bi vas opozorili na pomembnost odzivnosti tehnične podpore. Pozanimajte se, kako prijazna in predvsem kako odzivna je podpora. Pri storitvi spletnega gostovanja igra ima ekipa za pomoč naročnikom izjemno pomembno vlogo. In kot tretje se pozanimajte o hitrosti spletnega gostovanja. Danes, ko so ljudje navajeni informacije prejeti takoj, počasne spletne strani enostavno ne pridejo v poštev. Za začetek se pozanimajte, ali vam ponudnik gostovanja omogoča SSD gostovanje, ki je hitrejše od klasičnega.

Imate vprašanje, na katerega nismo podali odgovora? Vabimo vas, da si preberete članek z naslovom: Vprašanja, ki se zastavljajo pred zakupom gostovanja. Prepričani smo, da boste s pomočjo odgovorov in številnih nasvetov izbrali kakovostnejšega ponudnika, kot bi ga sicer.

Iz iste kategorije: