Dostava paketov

V današnjem času se pošilja vse več stvari sem ter tja, sami pa jih nimamo možnost odnesti osebno do prejemnika. Dostava paketov je postala vse pomembnejša. Z njo si med seboj lahko kaj pošljemo po pošti ali pa uporabimo eno od kurirskih služb. Pri tem je potrebno upoštevati vrsto pošiljke, čas v katerem naj bi bila dostavljena, mesto prevzema paketa pri pošiljatelju in mesto dostave pri prejemniku, prav tako pa tudi težo in možnost poškodbe. Vse to vpliva tako na končno ceno, kot tudi na to, pri katerem ponudniku se bomo odločili, da bo za nas storitev dostave opravil.dostava paketov

Niso vsi servisi enaki

Nekateri dostavljavci paketov so pripravljeni po pakete priti do vas in vam to vštejejo v ceno, ali pa pri večjih količinah niti ne. Drugi se bolj posvetijo dostavi naročnikom, tako da se je mogoče z njimi dogovoriti ob kateri uri bodo dostavljeni. Vse modernejši načini prevzema so tudi veliki avtomati, ki so postavljeni na nekaterih bencinskih servisih, ob nakupovalnih centrih, na železniških postajah in podobno. Tako lahko naprimer nekomu pošljete paket na dom, vendar je čez dan v službi, saj njegov vlak pride šele ob 17:00 uri. Ker pa izbrana kurirska služba ne dostavlja v popoldanskem času, se lahko dogovorita, da bo paket sprejel kar na železniških postaji. Dostava paketov je torej prešla tisto staro logiko, da je potrebno paket spraviti od pošte do prejemnika. Danes se ga lahko spravi od pošiljatelja, do neke naključne lokacije, mimo katere se bo prejemnik mimogrede sprehodil ali pripeljal in mu je sprejem na tem mestu najbolj udoben.

Dostava paketov ob večjih pošiljkah

Treba je vedeti, da niso vse pošiljke enake. Če pošljete pismo, to ni enako pismu v katerem ste poslali še bankovec za 100 EUR ali pa pismom, v katerem si otroci izmenjujejo sličice za album. Dostava paketov kurircek.si je v igri pravzaprav šele takrat, ko se govori o pošiljanju škatel, naprimer takšnih v katerih so čevlji ali pa tudi večjih pošiljk. Če gre za hladilnik, je ta lahko dostavljen k prejemniku, seveda pa bo strošek višji. Tu se lahko dogovorite celo za vnos v stanovanje in podobno, kar bi prejemnik sicer moral organizirati sam. Marsikomu je to težko, zato je tak način pošiljanja postal vse bolj priljubljen.
Če boste torej želeli poslati paket neki osebi ali podjetju, lahko izbirate med veliko možnostmi in servisi. Dobro se pozanimajte kaj je za vas in za prejemnika najbolj primerno, če pa pošiljate pogosto, je še posebej pametno, da predhodno s kurirsko službo podpišete pogodbo, ki vam bo dolgoročno zagotovila vzdržne cene.
https://www.youtube.com/watch?v=YO6RM5ysQpA

Iz iste kategorije: