Električni radiator spada med najčistejše načine ogrevanja

V zadnjih letih se vse bolj pojavlja tendenca po ogrevanju, ki je tudi okolju prijazno. Kurilno olje in drva se kot energenta tako vedno manj pogosto uporabljata, na drugi strani pa se vedno bolj izkoriščajo obnovljivi viri energije. Električni radiator je grelno telo, ki omogoča enega najčistejših načinov ogrevanja.

Če se boste odločili za ogrevanje z električnim radiatorjem, potem boste poskrbeli za manjše izpuste toplogrednih plinov v ozračje seveda, če pridobivate elektriko iz obnovljivih virov kot sta na primer sonce ali veter.

Varčni električni radiator ima 100% izkoristek

Električna energija je v vsakdanjem življenju praktično nenadomestljiva in življenja si danes brez nje zagotovo ne moremo predstavljati. Tudi električni radiator potrebuje za svoje delovanje električno energijo, pri čemer je zagotovo razveseljiv podatek, da ima 100% izkoristek. To pomeni da se električna energija popolnoma pretvori v toploto.

Za boljši izkoristek je električni radiator napolnjen s termodinamično tekočino, ki se zelo hitro segreje in toploto razširi po celotni površini radiatorja. Termodinamična tekočina se odlikuje po tem, da odlično zadržuje toploto, kar pomeni, da bo radiator ostal topel tudi po njegovem izklopu. Za ohranjanje stalne temperature, potrebuje tovrsten radiator minimalno količino vložen energije, zato boste z njim veliko privarčevali.

Z električnim radiatorjem enostavno uravnavamo temperaturo

Električni radiator pa predstavlja tudi zelo udoben način ogrevanja. Opremljen je z zelo natančnim termostatom, ki skrbi, da je prostor ogrevan pri željeni temperaturi. Ko se radiator vklopi, običajno potrebuje le 10 minut, da prostor ogreje na željeno temperaturo, nato pa se preklopi na minimalno delovanje.

Ena glavnih prednosti je tudi ta, da lahko s pomočjo termostata individualno nastavljate temperaturo za vsak prostor posebej. Če določenega prostora ne nameravate ogrevati, termostat enostavno izklopite in na ta način prihranite na stroških ogrevanja. Temperaturo lahko znižate tudi ko vas ni doma in s tem dodatno prihranite.

Izberite najboljši električni radiator ADAX NEO (povezava), ki se ponaša z vsemi zgoraj opisanimi karakteristikami in še več ter kontaktirajte slovenskega zastopnika Atlas iz Vojnika pri Celju.

Iz iste kategorije: