Soba pobega je zabava za vse

Namesto na rundo pijače
Popoldan ali večer lahko v družbi sorodnikov ali prijateljev preživite v bližnji gostilni, na nogometni tekmi ali pa se za zabavo odpravite v novo zamišljeno igro, ki se imenuje Soba pobega. Ta igra je v resnici detektivska igra, ki od igralcev zahteva, da nekaj časa napenjajo možgane, iščejo vse mogoče namige in rešitve in se uspešno prebijejo iz zaklenjene sobe nazaj na hodnik. V to sobo vas bodo zaklenili lastniki, ki pa vas imajo ves čas igre pod nadzorom s kamerami.escape room

Če bi zašli v paniko ali bi kdo potreboval zdravniško pomoč, lahko pritisnete gumb in takoj vas bodo odklenili. Igra je običajno namenjena več igralcem, čeprav nekatere sobe pobega omogočajo igranje tudi eni sami osebi. Največkrat pa se vanjo zaklene skupine od 2-5 oseb, ki bodo takoj pričele z iskanjem rešitve, kajti čas je omejen.

Soba pobega ni nič drugega kot igra

Ker je čas omejen in so uganke različnih težavnostnih stopenj, seveda ne bo časa za prepire ali razburjenje. Ekipno delo je več kot samo priporočljivo, saj več glav pač več ve. Nekatere ekipe po svetu so zelo dobro usklajene in hodijo iz mesta v mesto po celem svetu in rešujejo uganke. Seveda pa večina ljudi ne potuje po celem svetu, ampak se z ugankami spopada predvsem v domačem kraju. Kako hitri boste je odvisno samo od vas, kako zahtevne so naloge, pa je odvisno od sobe, katero ste se namenili rešiti. S seboj potrebujete imeti le nekaj logike, osnovnega znanja matematike, dobro morate opazovati in povezovati reči med seboj. Naj vam ne bo odveč preizkusiti ključa na več mestih ali odpreti kakšnega predala, ki morda na prvi pogled ne zgleda najbolj privlačno ali obetavno.

Prišli, odšli, zmagali

Če soba pobega obiskovalce prijazno sprejema, pa na drugi strani prav nič prijazno iz izpušča. Če želite oditi iz sobe, morate torej preprosto zmagati v igri. Odhod je torej pogojen z rešitvijo vseh ugank. Morda je rešitev celo več, vendar vam avtorji igre tega seveda ne bodo povedali. Mogoče obstajajo kakšne bližnjice, celo več njih, a zanje vedo le tisti, ki so pisali scenarij. Če se boste torej v escape room odpravili z namenom zabavanja in igranja, boste v njej morali še kako napeti možgančke, da boste našli rešitve, ki so morda včasih še kako na očeh, spet drugič pa vprašanje kako zelo so skrite. V vsakem primeru pa je na družbi, ki se vanjo poda, da se igrajo detektive toliko časa, dokler ugank uspešno ne razrešite in se vrata spet ne odpro.

 

Iz iste kategorije: