Izbira prave snežne freze za vaše potrebe

Zima se počasi približuje in z njo prihajajo številna snežna opravila. Poleg užitkov, kot so smučanje po belih strminah, sproščanje ob toplih kaminov in občudovanje snežne pokrajine, nas čakajo tudi manj prijetna dela, kot so čiščenje snega in težave z akumulatorji v vozilih. Eden najbolj napornih opravil v zimskem času je čiščenje parkirnih mest in dovoznih poti.

Pomemben dejavnik pri izbiri snežne freze je njen oprijem na površino.

Olajšanje fizičnih opravil s stroji

Verjetno poznate tisti občutek, ko se zjutraj zbudite in odkrijete, da je ponoči zapadlo veliko snega. V takih trenutkih ni druge izbire, kot da vzamete lopato in začnete čistiti novozapadli sneg, da boste lahko prišli v službo, odpeljali otroke v vrtec ali opravili druge dnevne naloge. Za vsa težka fizična dela si želimo čim več olajšati delo, zato so izumili naprave, ki nam pomagajo pri zahtevnih nalogah. Eden takih strojev je freza za sneg, ki jo je treba le usmerjati, medtem ko ona opravi večino dela namesto nas.

Ko se odločite, da si boste v zimskih mesecih olajšali delo z nakupom snežne freze, je pomembno izbrati stroj, ki bo ustrezal vašim potrebam. Ponudba snežnih frez je zelo široka, zato je koristno poznati osnovne smernice, ki vam bodo pomagale pri izbiri pravega stroja.

Pomen motorja pri snežni frezi

Pri izbiri snežne freze je prvi dejavnik, na katerega morate biti pozorni, njen motor. Pogosto se osredotočamo le na moč motorja, vendar je prav tako pomembna njegova vzdržljivost. To lahko zagotovijo le uveljavljeni proizvajalci motorjev. Poleg moči motorja igra pomembno vlogo tudi lokacija in teren, na katerem boste snežno frezo uporabljali.

Prilagoditev moči motorja glede na površino in sneg

Če imate velike površine za čiščenje in živite v območju z veliko snežnimi padavinami, potrebujete močnejši motor. Nasprotno pa bo manj zmogljiv motor zadostoval za manjše površine v regijah z manj snega, kot je čiščenje dovoza in parkirnega mesta. Moker sneg zahteva močnejši motor, medtem ko bo manjša moč zadostovala za lahek in suh sneg. Pri nakupu snežne freze je pomembno tudi preveriti, ali prodajalec nudi pooblaščen servis za vaš stroj in motor.

Izbira med enostopenjsko in dvostopenjsko snežno frezo

Pomemben dejavnik pri izbiri snežne freze je odločitev med enostopenjsko in dvostopenjsko frezo. Enostopenjske freze imajo spiralo, ki zajema in izmetava sneg skozi izmetno cev, kar je primerno za manjše površine s suhim snegom. V primeru večje količine mokrega snega pa spirala ne bo dovolj učinkovita.

Prednosti dvostopenjskih snežnih frez

Dvostopenjske snežne freze imajo poleg spirale tudi izmetni ventilator, ki pomaga potiskati zmleti sneg skozi izmetno cev. Ta dodatna funkcija omogoča učinkovitejše čiščenje večjih količin kompaktnega in mokrega snega, zaradi česar so dvostopenjske freze primernejše za težje pogoje.

Oprijem snežne freze na podlago

Pomemben dejavnik pri izbiri snežne freze je tudi njen oprijem na podlago. Na voljo so freze z gumijastimi kolesi in freze z gosenicami. Gosenice zagotavljajo boljši oprijem na neravnih površinah in strmih terenih, kot so makadamske poti in območja z velikimi nakloni.

Iz iste kategorije: