Kako izbrati najboljši bencinski prezračevalnik trave?

Želite, da vaša trata raste aktivno in enakomerno? Pri tem bo pomagala naprava, za katero vsi ne vedo: bencinski prezračevalnik trave.  Kisik ni potreben samo živalim in ljudem. Izmenjava kisika za odličen videz potrebuje tudi trava. To lahko dosežete z dobrim prezračevalnikom. Vendar pa, katerega kupiti? Na kaj moramo biti pozorni? Če se osredotočimo na bencinske prezračevalnike, katera merila naj upoštevamo?

Glavna prednost bencinskega prezračevalnika trave je njegova velika moč, zato lahko pokrije veliko površino in prebode trato na večjo globino. Pogosto so bencinski prezračevalniki zasnovani za večje površine. Lahko pa se uporabljajo tudi za domače trate. Opremljeni so z zmogljivim 4-taktnim motorjem. 

Glavna prednost bencinskega prezračevalnika trave je njegova velika moč.

Kakšna mora biti moč naprave?

Za bencinske prezračevalnike velja za normalno moč okoli 1300 wattov, zato je vredno izbrati v tem obsegu. Omeniti velja, da se zmogljivejše naprave lažje spopadajo s širokimi vrtljivimi motorji, zato sta pogosto delovna širina in moč medsebojno povezani.

Prezračevalnik z lastnim pogonom ali brez?

V prezračevalniku brez lastnega pogona se premikanje izvaja z vrtenjem rezalnika. Toda hkrati je hitrost majhna, zato morate napravo pritisniti. Konstrukcije brez lastnega pogona so običajno opremljene z električnimi enotami, ki imajo relativno majhno težo. Pri prezračevalnikih na lasten pogon se del moči motorja porabi za vrtenje koles, zato enote tukaj ni treba potiskati – poganja se sama. Pri velikih površinah trate je to zelo pomembno, saj manj kot je obremenitev upravljavca, manj se bo utrudil v procesu dela in večji obseg bo lahko opravil. 

Katere so dodatne funkcije?

Pri izbiri prezračevalnika bodite pozorni tudi na naslednje lastnosti:

  • nastavitev globine. Nekateri modeli vam omogočajo, da nastavite globino vboda na določeno raven. To je priročno, ko je na enem mestu trata razmeroma mlada (ni zelo globok koreninski sistem), na drugem pa je starejša (koreninski sistem je globlji).
  • Nastavitev višine ročaja . Nastavljiv ročaj omogoča prilagajanje naprave vaši višini. Zahvaljujoč temu lahko vsak družinski član popolnoma prilagodi prezračevalnik zase.
  • Možnost menjave rezalnika. Nekateri napredni modeli vam omogočajo, da odstranite cevni rezalnik in dodate nože ali grablje, s čimer spremenite prezračevalnik v razpršilnik. Če želite poleg prezračevanja trave tudi odstraniti staro travo in obrezati koreninski sistem, vzemite to enoto.
  • Rezervoar za vodo. Nekateri prezračevalniki so opremljeni z rezervoarji za vodo, ki v procesu prebadanja ne samo iztrgajo dela zemlje, ampak tudi vbrizgajo vodo. To izboljša kakovost prezračevanja.

Vsekakor je bencinski prezračevalnik trave pomočnik, ki pomaga do odličnega rezultata prezračevanja. V kolikor nismo prepričani o izbiri, se lahko posvetujemo s prodajalcem.

Iz iste kategorije: