Izdelava spletne strani MS3.si

izdelava-spletne-strani

Po poklicu sem cvetličarka, vendar se že dolgo vrsto let ukvarjam z dekoraterstvom. Opremila sem že kar nekaj gostinskih lokalov, pogosto skrbim za dekoracijo prostorov na porokah in podobno. Ker ni dela nikoli preveč, sem se odločila, da bo potrebna tudi izdelava spletne strani, preko katere me bodo lažje našle tiste stranke, ki zamen še niso slišale oziroma katerim me ne priporočijo prijatelji ali znanci.

Dizajn spletne strani

Ker sem ukvarjam z vizualnimi zadevami, sem imela videz svoje spletne strani seveda takoj v svojih mislih. Naredila sem nekaj skic, ki so vsebovale že tudi razdelavo menija oziroma posamezne podstrani, za katere sem ravno tako natančno vedela, kako morajo biti videti in kaj se bo na njih nahajalo. Sama idejna zasnova podobe strani je bila tako moja, a ker se na grafično oblikovanje ne spoznam dovolj, da bi lahko delo dokončala, sem vedela, da bo potreben izkušen oblikovalec, ki bo pri izdelavi spletnih strani sodeloval s programerjem.

Programiranje spletne strani

spletni-naslov

Za postavitev strani sem zbrala kar nekaj ponudb. Pri nekaterih me je ob ceni kar glava bolela, saj se je ponudniku očitno zdelo, da bo šlo za spletno stran kakšnega prodajnega giganta, ne pa za preprosto predstavitveno stran samostojne podjetnice, ki se ukvarja z dekoracijo, opremljanjem prostorov in aranžiranjem. Prav tako sem takoj izločila tudi ponudbo, ki se mi je zdela izjemno nizka v primerjavi s preostalimi. Če se zdi, da je nekaj predobro, da bi bilo res, potem je običajno tudi res tako, kajne?
Med tistimi podjetji, ki so cenovno ostala na sredini, sem nazadnje izbrala dve, kamor sem šla na sestanek, da bi se prepričala, pri katerem mi bo izdelava spletne strani (www.ms3.si) bolj ustrezala. Boji so se zdeli profesionalni in ustrežljivi, tako da se je bilo res težko odločiti. Sprav sem se že nagibala k podjetju, kjer mi je bila zelo simpatična oblikovalka, ki naj bi poskrbela, da se moje skice spremenijo v piksle na zaslonu, a sem si nazadnje rekla, da mora pretehtati tisti del, ki se nanaša na programiranje. Nenazadnje so moje skice takšne, da jih lahko v računalniško obliko pretvori prav vsakdo, ki se s tem ukvarja.

Končni rezultat

Zdaj imam torej svojo spletno stran, ki je naravnost čudovita, in na kateri lahko stranke izvedo veliko o meni in mojem delu. Prav tako nanjo redno dodajam vsebine v blog, kjer so moji nasveti za urejanje doma – in čeprav je bilo na začetku na strani malo obiskovalcev oziroma vam, da so jo iz radovednosti bolj kot ne obiskovali moji prijatelji, je sedaj preko nje prišlo tudi že nekaj povpraševanj. Tako da držim pesti, da jih bo še več.

Iz iste kategorije: