Virtualen strežnik za hitrejše delovanje spletne strani

Velik del uspešnosti vsake spletne strani je njen način gostovanja. Hiter strežnik omogoča, da se vsa HTML in druga koda učinkovito pojavi v brskalniku na računalniku, pametnem telefonu in drugih napravah. Tako je prikazovanje videov, izdelkov, člankov in druge vsebine brezhibna. Trenutno je najbolj popularen VPS strežnik, saj ima mnogo prednosti pred drugimi načini gostovanja. Možnost nadgradnje zmogljivosti, uporaba edinstvene kode ter visoka varnost so samo nekatere lastnosti VPS hostinga. To je tudi razlog, da se ga poslužujejo velika in mala podjetja po vsem svetu. 

Kako deluje VPS strežnik?

Ko govorimo o VPS gostovanju, se moramo zavedati, da je to deljen strežnik. To pomeni, da si ga delijo mnogi različni uporabniki spletnih strani. Vsak uporabnik ima v lasti svoj virtualni del strežnika, kjer lahko popolnoma svobodno izbere svoj operacijski sistem, gradnik spletne strani ter uporablja svojo spletno kodo. S tem pa ne moti delovanja VPS strežnika in drugih lastnikov spletnih strani, saj je od njih popolnoma izoliran.

Obenem pa ima VPS tehnologija tudi veliko drugih prednosti, kot so:

  • Večja varnost
  • Parametre svojega strežnika lahko nastavimo po svojih željah
  • Vsak uporabnik lahko poveča kapaciteto pasovne širine, prostora, procesorsko moč ipd.

VPS gostovanje nudi večjo zanesljivost

Pri VPS hostingu lahko uživamo veliko večjo zanesljivosti. To pomeni, da naša spletna stran ne bo ovirana s pasovno širino in s strani drugih uporabnikov. Vsak lastnik spletne strani lahko spreminja kodo, ponovno zažene svoj del virtualnega strežnika in počne druge stvari, ne da bi pri tem oviral delovanje celotnega strežnika. Tako ne bodo napake, nadgradnje in spremembe kode drugih delov strežnika vplivale na delovanje naše spletne strani. Obenem pa imamo pri VPS načinu gostovanja vnaprej zakupljene zmogljivosti, kot so:

  • Pasovna širina
  • Prostor za shranjevanje podatkov
  • Število jeder procesorja
  • Pomnilnik

To pa pomeni, da naša spletna stran ne bo nikoli upočasnjena ali delovala slabše. Temu je tako, saj si zgoraj naštetih zmogljivost ne delimo z nikomer.

Popoln nadzor na VPS hostingom

Ena izmed največjih prednosti, ki jo ima VPS hosting je to, da nam nudi popoln nadzor. Pri VPS gostovanju imamo dostop do našega dela strežnika in vseh njegovih datotek. To pa pomeni, da lahko ročno nastavimo vse lastnosti delovanja spletne strani in tudi strežnika.

Tako bomo lahko z geslom in uporabniškim imenom dostopali do uporabniškega vmesnika, kjer bomo lahko:

  • Pregledali in spreminjali datoteke spletne strani
  • Dodajali in spreminjali HTML ter drugo kodo
  • Na strežnik prenašali video in avdio datoteke

Večja varnost

VPS gostovanje je tudi zelo varno. Ker naša spletna stran deluje v virtualnem okolju, drugi uporabniki ne vidijo naših datotek – samo mi imamo dostop do naših podatkov. Tudi, če pride do vdora strežnika, nepridipravi ne bodo videli ali mogli dostopati do naše spletne strani.

Pomembno pa je, da si svoj VPS hosting izberemo pri uglednem ponudniku gostovanja, kot je www.domenca.com. Obenem pa nam omenjena spletna stran nudi možnost registracije domene ter domene vrhovne ravni oziroma končnice.

Iz iste kategorije: