6 obveznih WordPress vtičnikov

Ste se odločili, da bo tudi vašo spletno stran poganjal sistem WordPress? Glede na to, da gre za izredno zmogljivo, varno in hkrati uporabniku prijazno CMS rešitev, vašo odločitev vsekakor spodbujamo. Če ste šele na začetku učenja oz. spoznavanja WordPress platforme, je ena izmed najpomembnejših zadev ta, kateri vtičniki so skorajda obvezni. V tokratnem prispevku vam predstavljamo 6 vtičnikov, ki bodo povečali funkcionalnost vašega spletnega mesta.wordpress vtičniki

Yoast SEO

Yoast SEO je eden izmed najboljših vtičnikov, ki so neposredno povezani z optimizacijo spletne strani. Omogoča vam vstavljanjem prilagojenih meta naslovov, meta opisov in meta ključnih besed v objave, kategorije in na vstopno stran, prav tako lahko z njim ustvarite zemljevid spletnega mesta (sitemap.xml), urejate indeksacijo posameznih podstrani in še marsikaj drugega. Vsekakor obvezen vtičnik za prav vsako spletno mesto!

Contact Form 7

Želite na svojo spletno stran dodati kontaktni obrazec? Z vtičnikom Contact Form 7 je to povsem enostavno. Prednost omenjenega vtičnika je tudi ta, da že vsebuje slovenske prevode, kar pomeni manj komplikacij in porabljenega časa. Ko bo obiskovalec izpolnil poljubno izdelan kontaktni obrazec, boste na izbrani email prejeli sporočilo oz. povpraševanje.

Simple Share Buttons Adder

V času množične uporabe socialnih omrežij je zelo pomembno, da vsebine spletne strani obiskovalci lahko na preprost način delijo s svojimi prijatelji. Vtičnik Simple Share Buttons Adder vam omogoča vnos gumbov za deljenje na socialnih omrežjih na različnih lokacijah vašega spletnega mesta, prav tako pa lahko izbirate tudi med različnimi slogi, velikostmi in odmiki gumbov.

Cookie Law Info

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov je po veljavnem zakonu obvezno. Z vtičnikom Cookie Law Info lahko zelo enostavno in hitro na stran dodate za obiskovalce nemoteče obvestilo o piškotkih, ki ga lahko tudi slogovno prilagodite grafični predlogi svojega spletnega mesta.

WP Lightbox 2

Privzeto se, ko nekdo klikne na sliko na vaši spletni strani, le-ta prikaže na novi strani. To pomeni, da mora obiskovalec v svojem brskalniku klikniti na gumb ‘Nazaj’, da se zopet vrne na vsebino spletne strani. Vtičnik WP Lightbox 2 poskrbi, da se slika odpre na isti strani, in sicer v lično dodelanem okvirju, pod sliko pa se lahko prikažeta tudi ime in kratek opis slike.

W3 Total Cache

Za to, da bo vaša spletna stran delovala hitreje, bo poskrbel vtičnik W3 Total Cache. Z njim lahko vključite predpomnjenje strani, prav tako pa vtičnik omogoča minifikacijo .css, .html in .js datotek. Ker vtičnik ponuja veliko funkcionalnosti in ga je zaradi tega tudi nekoliko težje ustrezno nastaviti, vam priporočamo, da si o njem pred namestitvijo preberete še kakšen dodaten članek.
https://www.youtube.com/watch?v=SQ_SQpow7j0

Iz iste kategorije: