Kako učinkovito izkoristiti prostor?

Ob gradnji novih bivalnih prostorov želimo karseda dobro izkoristiti prostor, ki ga imamo na razpolago. Ne glede na velikost prostora so zmeraj na voljo rešitve, kako ga urediti, da bomo čim bolje funkcionirali v njem. To na primer dokazujejo mnogi, ki so za svoja bivališča izbrali minimalistične domove. Arhitekti se vedno bolj trudijo tudi manjše prostore načrtovati tako, da so čim bolj funkcionalni. Prav tako se v to smer trudijo proizvajalci pohištva.vgradna omara 

Pohištvo, ki ponuja več

Mize, katerih površino lahko povečamo ali zmanjšamo po potrebi, zložljivi stoli, skladiščni prostor pod posteljo, vgradne omare (akron.si). To je pohištvo, ki se zaradi možnosti raznovrstne uporabe, zelo dobro izkaže v majhnih prostorih. V nekaterih trgovinah imajo nabor pohištva, ki je še posebej prilagojeno minimalističnemu slogu življenja. Tudi če nimate idej, jih lahko dobite med ogledovanjem izdelkov, saj so izdelovalci po navadi korak pred idejami kupcev.

vgradne omare

Prostor za shranjevanje

V bivalnem prostoru je najtežje razporediti stvari, ki jih potrebujemo za vsakodnevno življenje. Nekatere potrebujemo vsakodnevno, medtem ko imamo kar precej stvari, ki so uporabljene redkeje ali le na primer enkrat letno. Te lahko pospravimo v kak kot ali pod druge stvari. Kljub dobri organizaciji in izkušnji igre tetrisa v resničnem življenju, pa je predmetov, ki jih posedujemo, velikokrat preveč. Težave s prostorom za shranjevanje lahko rešimo na več različnih načinov. En izmed načinov so police, ki segajo od tal do stropa. Nanje nalagamo stvari po pomembnosti, saj so lahko predmeti, ki jih pogosto ne potrebujemo, shranjeni tudi višje od dosega naših rok. V malo širši hodnik lahko na sorazmerno enostaven način namestimo vgradne omare, ki bodo poskrbele za shrambo velike količine majhnih in večjih predmetov.
Moderni način življenja predstavlja vse več stroškov, zato si je včasih težko predstavljati, da bi si lahko zagotovili vse, kar mislimo, da potrebujemo. Vendar pa z malo iznajdljivosti lahko ustvarimo prijetno bivalno vzdušje tudi z malo denarja.
https://www.youtube.com/watch?v=oKSXWt0OBZo

Iz iste kategorije: