Kako izbrati kavno mizico za dnevno sobo?

Da je kavna mizica udobna za uporabo, mora biti najprej popolnoma usklajena s kotno sedežno garnituro. N kaj ne smete pozabiti in kako prilagoditi dimenzije takega kosa pohištva?

Optimalna velikost kavne mizice

Predvsem je zelo pomembno, da ta kos pohištva ni prevelik, saj lahko v tem primeru ovira dostop do kavča in premikanje po notranjosti. Pomembna je tudi višina mizne plošče. Izkazalo se je, da bi morala biti približno 3 do 5 centimetrov nižja od višine sedežne garniture. To bo omogočilo udobnejši dostop do kavne mizice in njeno vsakodnevno uporabo. In kako izbrati širino? Oblikovalci priporočajo, da je kavna mizica dolga 1/2 ali 1/3 dolžine sedežne garniture, ob upoštevanju le dimenzij sedeža. S tem boste tudi zagotovili, da se ohrani pravilno razmerje takšnega pohištva.

Kavna mizica mora biti usklajena s sedežno garnituro.

Prava oblika kavne mizice

Drugo merilo, ki ga je treba upoštevati, je, da se kavna mizica prilagodi notranjosti tudi po obliki. Če v prostoru prevladujejo ostri robovi, se bo bolje obnesla kvadratna, pravokotna ali celo poligonalna različica. Za prostore, v katerih prevladujejo mehke linije, pa je najbolje izbrati okroglo kavno mizico. Seveda se lahko tudi poigrate z oblikami in kombinirate na videz nezdružljive kose pohištva. Vendar pa je za to potrebno zelo dobro oko in po možnosti izkušnje na področju notranjega oblikovanja.

Kavna mizica za notranjost s talnim ogrevanjem

Pri izbiri je treba upoštevati tudi praktičnost. To velja na primer za prostore s talnim ogrevanjem, kjer je najbolje uporabiti pohištvo na tankih, višjih nogah, da se prostor odpre in omogoči pretok toplega zraka. Zato je smiselno, da tudi kavna mizica izpolnjuje to merilo in je dvignjena, ne pa v celoti postavljena na tla.

Kot vidite, morate pri izbiri majhnih kavnih mizic paziti na nekaj zelo pomembnih dejavnikov, ne le na slog, temveč tudi na velikost in obliko. Na srečo je ponudba te vrste pohištva zelo široka, zato se je lažje odločiti za pravi nakup.

Iz iste kategorije: